Hideg Ádám

Hideg Ádám: Igazi tesztverseny volt

Tesztversenynek szánta a Sodikart gyári csapata a WSK Super Master Series első futamát az olaszországi Lonatóban, ahol az OK kategóriában több műszaki problémával is küzdöttek. Hideg Ádám, a HUMDA Academy versenyzője mindent megtett, az elődöntőben egy remek rajttal hívta fel magára a figyelmet, de a szerencse ezúttal elpártolt mellőle.

Meglehetősen hideg időjárási körülmények között rendezték a WSK Super Master Series első futamát, amely alaposan megnehezítette a vázak beállítását. A Sodikart gyári csapata az FIA rendezvények előtti tesztelésre szánta a hétvégét, amelyre szükség is volt. Több műszaki hibával küzdött a csapat és a tapadást sem találták. 

Hideg Ádám az időmérő csoportjában a 13. helyet szerezte meg, összesítettben pedig az 52 fős OK mezőnyben a 26. helyen végzett. 

A három előfutamból kétszer is kiesett. Előbb a rajtnál ütközött, majd pedig motorhiba miatt elrajtolni sem tudott. Így összesítettben a 46. helyen jutott elődöntőbe. 

Itt mindent egy lapra feltéve egy merész taktikát választott, amit sikerült megvalósítania,  remekül rajtolt, több pozíciót javított, de a tapadása itt sem volt megfelelő, így végül nem jutott döntőbe. 

Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

„Jó nehéz hétvégénk volt – mondta Hideg Ádám. – Az egész gyári csapat küzdött a tapadással, ráadásul több műszaki hibánk is volt. A rajtbaleset benne van ebben a sportban, mint ahogyan az is, hogy a rajt előtt nem tudod beindítani a motort. Ha ez a két eset nincs, simán döntőben vagyunk, de akkor is hiányzott volna a tapadás. 

A Sodikart elnézést kért minden versenyzőjüktől, tőlem is, de én úgy vagyok vele, hogy egy ilyen nehéz hétvége is a közös munka része. Nagyon szerettem volna jó eredményt elérni, és abban is biztos vagyok, hogy a Sodikart mindent megtesz azért, hogy győzelemre esélyes technikát biztosítson számunkra. 

Remélem, az összes szerencsétlenséget ki tudtuk pipálni egy verseny alatt. Két hét múlva Franciacortában folytatódik a bajnokság, azon a pályán teszteltünk idén, nagyon bízom benne, hogy ott jobb eredményt érünk el.“

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Hideg Ádám legközelebb február 16–19-e között áll rajthoz a WSK Super Master Series második futamán, Franciacortában. 

Hideg Ádám, OK eredmények
WSK Super Master Series 1. futam, Lonato (Olaszország), 2023. február 2–5.

Résztvevők: 52
Időmérő csoport: 13.
Időmérő: 26.
AB előfutam: 23.
BD előfutam: 15.
AB előfutam: nem indult
Előfutamok összesített: 46.
B Elődöntő: 16.
Döntő előtti összesített: 41.

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém