Hideg Ádám

Hideg Ádám: Nem változott semmi

Kiváló rajtokkal és első körös helyezkedéssel mutatkozott be Hideg Ádám az FIA gokart Európa-bajnokság OK kategóriájában a spanyolországi Valenciában. A HUMDA Academy versenyzője azonban az idei futamaihoz hasonlóan most is motorerőhátránnyal küzdött. 

Igen komoly, 86 fős mezőny gyűlt össze az OK kategória idei első FIA Európa-bajnoki futamára. Hideg Ádám a felkészülés során mindent megtett, három napot tesztelt Valenciában, majd a Champions of the Future nyitó futamán gyarapíthatta a pályaismeretét. 

A valenciai kör így már a kisujjában volt, az MG gumikat – amelyeken ez volt a második versenye – is tökéletesen kiismerte, ráadásul igen jól használható beállításokkal érkezett az Eb-futamra. Azonban továbbra is motorerőhátránnyal küzdött. 

Hasonló volt a jelenség, mint az idei futamain. A rajtokat nagyon jól oldotta meg – előfordult, hogy tíz pozíciót is javított – az első körös helyezkedése is kiváló volt. Azonban ahogy a mezőny elkezdett szétszakadni, kikerült a szélárnyékból, nem tudta tartani a tempót és a védekezésre sem volt sok esélye. 

Az időmérőn a 49. helyen végzett. A legjobb előfutamában 11. lett. Ekkor azonban két új gumit raktak fel, míg az ellenfelek négy használtan versenyeztek. Az előfutamok utáni összesítettben megőrizte a 49. helyét, az A szuperfutamban 24. lett, így a 46. helyre jött fel, de ezzel nem jutott döntőbe. 

„Megtettem mindent, de ennél többet nem lehetett kihozni ebből a versenyből – mondta Hideg Ádám. – Nehéz, küzdelmes hétvége volt, gyakorlatilag végig szenvedtünk a motorral. Az előfutamokon próbáltam a rajtnál a lehető legtöbb pozíciót nyerni, de amint kikerültem szélárnyékból, nem tudtam védekezni a mögöttem jövőkkel szemben. 

Az az előfutam, ahol felraktuk a két új gumit, egész jól sikerült, akkor csak három tizeddel maradtam el a legjobbaktól, a többiben nyolc tized volt a különbség körönként. De amint megszűnt a gumielőnyöm, ugyanúgy visszaesetem. 

Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

Nagyon szeretnék már egy olyan hétvégét, ahol megküzdhetek az élmezőnnyel. Kedden suli, most arra szeretnék koncentrálni, a többit meglátjuk.“ 

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Hideg Ádám következő futama, a WSK Super Master Series negyedik futama lesz Castellettóban, április 26–30-a között. 

Hideg Ádám, OK eredmények
FIA Európa-bajnokság 1. futam, Valencia (Spanyolország), 2023. március 24–26.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 17.
Időmérő: 49.
AB előfutam: 20.
AE előfutam: 18.
AD előfutam: 15.
AC előfutam: 11.
AF előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 49.
A szuperfutam: 24.
Döntő előtti összesített: 46.

 

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém