Hideg Ádám

Hideg Ádám nyolcadik a Winter Seriesen

Ismét hatalmasat menetelt Hideg Ádám a Champions of the Future önálló szezonnyitó futamán, a Winter Seriesen. Az időmérő a teljes OKJ mezőny számára kaotikusan alakult, így Ádám a 34. helyről kezdhette a hétvégét. Minden futamában több helyezést javított. A döntőben végül a 19. helyről indulva küzdötte fel magát az igen előkelő nyolcadikra. 

Mindenki kivárt az időmérőn, így gyakorlatilag a ketté bontott mezőnyben az utolsó pillanatban kezdték meg a gyors körüket, amiből elég nagy forgalom alakult ki a pályán. Hideg Ádám a saját futamában 17., összesítettben pedig az 56 fős OKJ mezőnyben 34. lett. 

Mind a három előfutamán tört azonban előre. A 17. helyről rajtolva egyszer a 9., egyszer pedig 14 pozíciót javítva 3. lett. A második előfutamán 11.-nek futott be, de a beesett spoilere, ezért és egy előzés miatt összesen tíz másodperc büntetést kapott, így 26. lett. 

A Szuperdöntőnek nevezett elődöntő volt az egyetlen futama, ahol nem tudott javítani. Ilyenkor kerül fel a hétvégére kapott tíz versenygumi közül kettő új, amit a gokart külső oldalára szerelnek fel. Ezzel kicsit felborul a gokart egyensúlya, amit Ádám nem tudott tökéletesen kiautózni, így maradt a 11. 

A döntőben a 19. helyről rajtolt, de a négy új gumin már megint elemében volt és 11 pozíciót javítva 8. lett. 

„Jó hétvége, volt, jó volt a tempóm – mondta Hideg Ádám. – Az időmérő utolsó körében elég nagy volt a forgalom, ott nem tudtam kihozni magamból a maximumot, de utána minden futamban sikerült előre jönnöm és több pozíciót is javítottam. 

Egy kicsit szerencsésebb időmérővel még jobb eredményem is lehetett volna. De ahhoz képest, ahogy ez a hétvége indult, a nyolcadik helyezés, nem is olyan rossz.“

Hideg Ádám, OKJ eredményei
Champions of the Future, Winter Series, Franciacorta (Olaszország), 2022. február 25–27.

Résztvevők: 56
Időmérő futam: 17.
Időmérő: 34.
BC előfutam: 9.
AB előfutam: 26.
BD előfutam: 3.
Előfutamok összesen: 21.
Szuperdöntő 1: 11.
Döntő: 8.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program