Hideg Ádám

Hideg Ádám nyolcadik a Winter Seriesen

Ismét hatalmasat menetelt Hideg Ádám a Champions of the Future önálló szezonnyitó futamán, a Winter Seriesen. Az időmérő a teljes OKJ mezőny számára kaotikusan alakult, így Ádám a 34. helyről kezdhette a hétvégét. Minden futamában több helyezést javított. A döntőben végül a 19. helyről indulva küzdötte fel magát az igen előkelő nyolcadikra. 

Mindenki kivárt az időmérőn, így gyakorlatilag a ketté bontott mezőnyben az utolsó pillanatban kezdték meg a gyors körüket, amiből elég nagy forgalom alakult ki a pályán. Hideg Ádám a saját futamában 17., összesítettben pedig az 56 fős OKJ mezőnyben 34. lett. 

Mind a három előfutamán tört azonban előre. A 17. helyről rajtolva egyszer a 9., egyszer pedig 14 pozíciót javítva 3. lett. A második előfutamán 11.-nek futott be, de a beesett spoilere, ezért és egy előzés miatt összesen tíz másodperc büntetést kapott, így 26. lett. 

A Szuperdöntőnek nevezett elődöntő volt az egyetlen futama, ahol nem tudott javítani. Ilyenkor kerül fel a hétvégére kapott tíz versenygumi közül kettő új, amit a gokart külső oldalára szerelnek fel. Ezzel kicsit felborul a gokart egyensúlya, amit Ádám nem tudott tökéletesen kiautózni, így maradt a 11. 

A döntőben a 19. helyről rajtolt, de a négy új gumin már megint elemében volt és 11 pozíciót javítva 8. lett. 

„Jó hétvége, volt, jó volt a tempóm – mondta Hideg Ádám. – Az időmérő utolsó körében elég nagy volt a forgalom, ott nem tudtam kihozni magamból a maximumot, de utána minden futamban sikerült előre jönnöm és több pozíciót is javítottam. 

Egy kicsit szerencsésebb időmérővel még jobb eredményem is lehetett volna. De ahhoz képest, ahogy ez a hétvége indult, a nyolcadik helyezés, nem is olyan rossz.“

Hideg Ádám, OKJ eredményei
Champions of the Future, Winter Series, Franciacorta (Olaszország), 2022. február 25–27.

Résztvevők: 56
Időmérő futam: 17.
Időmérő: 34.
BC előfutam: 9.
AB előfutam: 26.
BD előfutam: 3.
Előfutamok összesen: 21.
Szuperdöntő 1: 11.
Döntő: 8.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.