Hideg Ádám szárazon nyolcadik

Esős edzések után száraz pályán rendezték az olasz autósport szövetség, az ACI gokartbajnokságának ötödik fordulóját Castellettóban, ahol Hideg Ádám a 42 fős Mini mezőnyben az első futamban 12., a másodikban 8. helyen végzett.

Nagyon jó volt a tempója vizes pályán. Ez volt a harmadik alkalom, hogy Castellettóban versenyzett, ahol rendre esett az eső, így a csúszós talajon nagyon otthonosan mozgott.

Az időmérő futamában 3. lett, összesítettben pedig a 6. helyen végzett. Az első előfutamon 4. lett, a másodikon 5.-nek futott be, de miután beesett a spoilere, büntetést kapott, és a 8.-ra sorolták vissza, így összesítettben a 7. helyen jutott tovább.

A vasárnapi versenyekre felszáradt a pálya, Ádám pedig az első futamban nagyon óvatosan kezdett, és a 12. helyen ért célba. A második futamon remekül rajtolt, a 12. helyről azonnal a 7.-re ugrott. Az utolsó előtti körben a 6. helyen állt, amikor meglökték őt, és ketten elmentek mellette, így a 8. helyen ért célba.

„Nem volt szerencsénk az időjárással – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Csütörtökön értünk ki, és a motorjárató edzések után, amikor már éppen fel lehetett volna rakni az új slickeket, leesett az eső. Ádám nagyon gyors volt a vízen, de, ahogy tartottunk tőle, vasárnapra felszáradt a pálya.

Castellettóban eddig vizes pályán ment hat-hétszáz kört, szárazon pedig alig. Az első futamon ment először új slickkel a pályán, ezért nagyon óvatos volt. A második futamra jobban belejött, nagyon jól rajtolt, és szépen is versenyzett. Az utolsó körben az ütközés benne van ebben a sportban.

Nagyon kellett volna, hogy szerdán egy napot tudjunk menni száraz pályán is, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy Ádám az iskolából sem hiányozhat sokat. A körülményekhez képest a nyolcadik hely nagyon jó teljesítmény, elégedettek vagyunk vele.“

ACI olasz gokart bajnokság, 5. futam, Castelletto, (Olaszország) Mini eredmények:

Résztvevők: 42
Időmérő futam: 3.
Időmérő összesített: 6.
BC előfutam: 4.
AC előfutam: 8.
Előfutamok összesített: 7.
1. futam: 12.
2. futam: 8.

A Hideg Team együttműködő partnerei

Continental Group Kft., Savim Hungary Kft., Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Hotel Moments, SziCar Hungary Kft., Firebox Kft., Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Dornhof, Nagy und Partner Kft., HNN Projekt Kft., Aszú Étterem, Patócs Autóház Kft., C-Service Kft., Vázterv Mérnökiroda Kft., Ventosus Kft., Sky-log Magyarország Kft., Moltech Kft.

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.