Hideg Ádám szárazon nyolcadik

Esős edzések után száraz pályán rendezték az olasz autósport szövetség, az ACI gokartbajnokságának ötödik fordulóját Castellettóban, ahol Hideg Ádám a 42 fős Mini mezőnyben az első futamban 12., a másodikban 8. helyen végzett.

Nagyon jó volt a tempója vizes pályán. Ez volt a harmadik alkalom, hogy Castellettóban versenyzett, ahol rendre esett az eső, így a csúszós talajon nagyon otthonosan mozgott.

Az időmérő futamában 3. lett, összesítettben pedig a 6. helyen végzett. Az első előfutamon 4. lett, a másodikon 5.-nek futott be, de miután beesett a spoilere, büntetést kapott, és a 8.-ra sorolták vissza, így összesítettben a 7. helyen jutott tovább.

A vasárnapi versenyekre felszáradt a pálya, Ádám pedig az első futamban nagyon óvatosan kezdett, és a 12. helyen ért célba. A második futamon remekül rajtolt, a 12. helyről azonnal a 7.-re ugrott. Az utolsó előtti körben a 6. helyen állt, amikor meglökték őt, és ketten elmentek mellette, így a 8. helyen ért célba.

„Nem volt szerencsénk az időjárással – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Csütörtökön értünk ki, és a motorjárató edzések után, amikor már éppen fel lehetett volna rakni az új slickeket, leesett az eső. Ádám nagyon gyors volt a vízen, de, ahogy tartottunk tőle, vasárnapra felszáradt a pálya.

Castellettóban eddig vizes pályán ment hat-hétszáz kört, szárazon pedig alig. Az első futamon ment először új slickkel a pályán, ezért nagyon óvatos volt. A második futamra jobban belejött, nagyon jól rajtolt, és szépen is versenyzett. Az utolsó körben az ütközés benne van ebben a sportban.

Nagyon kellett volna, hogy szerdán egy napot tudjunk menni száraz pályán is, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy Ádám az iskolából sem hiányozhat sokat. A körülményekhez képest a nyolcadik hely nagyon jó teljesítmény, elégedettek vagyunk vele.“

ACI olasz gokart bajnokság, 5. futam, Castelletto, (Olaszország) Mini eredmények:

Résztvevők: 42
Időmérő futam: 3.
Időmérő összesített: 6.
BC előfutam: 4.
AC előfutam: 8.
Előfutamok összesített: 7.
1. futam: 12.
2. futam: 8.

A Hideg Team együttműködő partnerei

Continental Group Kft., Savim Hungary Kft., Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Hotel Moments, SziCar Hungary Kft., Firebox Kft., Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Dornhof, Nagy und Partner Kft., HNN Projekt Kft., Aszú Étterem, Patócs Autóház Kft., C-Service Kft., Vázterv Mérnökiroda Kft., Ventosus Kft., Sky-log Magyarország Kft., Moltech Kft.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.