Hideg Ádám szárazon nyolcadik

Esős edzések után száraz pályán rendezték az olasz autósport szövetség, az ACI gokartbajnokságának ötödik fordulóját Castellettóban, ahol Hideg Ádám a 42 fős Mini mezőnyben az első futamban 12., a másodikban 8. helyen végzett.

Nagyon jó volt a tempója vizes pályán. Ez volt a harmadik alkalom, hogy Castellettóban versenyzett, ahol rendre esett az eső, így a csúszós talajon nagyon otthonosan mozgott.

Az időmérő futamában 3. lett, összesítettben pedig a 6. helyen végzett. Az első előfutamon 4. lett, a másodikon 5.-nek futott be, de miután beesett a spoilere, büntetést kapott, és a 8.-ra sorolták vissza, így összesítettben a 7. helyen jutott tovább.

A vasárnapi versenyekre felszáradt a pálya, Ádám pedig az első futamban nagyon óvatosan kezdett, és a 12. helyen ért célba. A második futamon remekül rajtolt, a 12. helyről azonnal a 7.-re ugrott. Az utolsó előtti körben a 6. helyen állt, amikor meglökték őt, és ketten elmentek mellette, így a 8. helyen ért célba.

„Nem volt szerencsénk az időjárással – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Csütörtökön értünk ki, és a motorjárató edzések után, amikor már éppen fel lehetett volna rakni az új slickeket, leesett az eső. Ádám nagyon gyors volt a vízen, de, ahogy tartottunk tőle, vasárnapra felszáradt a pálya.

Castellettóban eddig vizes pályán ment hat-hétszáz kört, szárazon pedig alig. Az első futamon ment először új slickkel a pályán, ezért nagyon óvatos volt. A második futamra jobban belejött, nagyon jól rajtolt, és szépen is versenyzett. Az utolsó körben az ütközés benne van ebben a sportban.

Nagyon kellett volna, hogy szerdán egy napot tudjunk menni száraz pályán is, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy Ádám az iskolából sem hiányozhat sokat. A körülményekhez képest a nyolcadik hely nagyon jó teljesítmény, elégedettek vagyunk vele.“

ACI olasz gokart bajnokság, 5. futam, Castelletto, (Olaszország) Mini eredmények:

Résztvevők: 42
Időmérő futam: 3.
Időmérő összesített: 6.
BC előfutam: 4.
AC előfutam: 8.
Előfutamok összesített: 7.
1. futam: 12.
2. futam: 8.

A Hideg Team együttműködő partnerei

Continental Group Kft., Savim Hungary Kft., Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Hotel Moments, SziCar Hungary Kft., Firebox Kft., Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Dornhof, Nagy und Partner Kft., HNN Projekt Kft., Aszú Étterem, Patócs Autóház Kft., C-Service Kft., Vázterv Mérnökiroda Kft., Ventosus Kft., Sky-log Magyarország Kft., Moltech Kft.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program