Hirvonen kiesett, Loeb vezet – Jordán Rali 2. nap

Sébastien Loeb közel fél perc előnnyel várhatja a Jordán Rali utolsó napját az élen. Legnagyobb riválisa, Mikko Hirvonen a pénteki első gyorsasági szakaszon adta fel a versenyt, miután kiütötte Fordja alól a futóművet.

„Nem hiszem el” – mondta Hirvonen. „Túlságosan szűkre vettem egy jobbos kanyart. A belsőíven nekimentem egy kis murvafalnak. Az azonnal kilőtt minket, át az út túloldalára. Szerencsénk volt, hogy nem borultunk fel, de az autó a bal első kerekére érkezett és kiszakadt a futóművünk.”

Hirvonen szombaton szuperralival folytatni tudja a versenyt, de a húszadik helyen 30 perc hátránnyal áll, ami azt jelenti, hogy az egyéni pontszerzésre vajmi kevés az esélye.

Loeb a 11. gyorsaságin állt az élre, és úgy döntött, hogy nem taktikázik, nyomja, ahogy kifér. „Nagyon-nagyon keményen nyomtam, nem tudtam volna gyorsabban menni” – mondta Loeb. „Remélem, hogy jó választás volt. Nem szeretem ezt a szabályt (mely szerint a versenyben vezető takarítja a pályát)”

Előnye az utolsó gyorsaságin taktikázó Ogier-nek és Latvalának köszönhetően 24,6 másodperc Ogier-vel és 27,7 másodperc Latvalával szemben.

Szombaton Latvala indulhat harmadiknak, ami elegendő előny, hogy Ogier-vel szembeni 3,1 másodperc előnyét ledolgozza, de még az első hely sincs biztonságban tőle.

Petter Solberg két gyengébben sikerült gyorsasági szakasz után esett ki a dobogós helyezésekért folyó küzdelemből, és áll a negyedik helyen 43,2 másodperc hátránnyal. De nem lehet nyugodt a Citroën kettesszámú versenyzőjétől, Dani Sordótól, aki öt másodperc hátránnyal áll mögötte az ötödik helyen.

Matthew Wilson öt perc hátránnyal a hatodik, megelőzve a hetedik Federico Villagrát. Kimi Räikkönen ma is folytatta tegnapi biztonságos versenyzését, és már a nyolcadik nyolc perc hátránnyal.

Henning Solberg egy defektnek köszönhetően veszített sokat és csúszott le a kilencedik helyre.

A Szuper–2000-es vb-n már csak egyedül Xevi Pons teljesítette az összes gyorsaságit, így közel kilenc perc előnnyel vezet a második helyezett Michal Kosciuszko előtt.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program