Hirvonen nyer, teljes Ford dobogó – Svéd Rali harmadik nap

Mikko Hirvonen nyerte a Svéd Ralit mindössze 6,5 másodperc előnnyel a verseny legnagyobb meglepetését szolgáltató 23 éves Mads Östberg előtt. Miután a harmadik helyet drámai csatában Jari-Matti Latvala szerezte meg, a Ford az új WRC-k első versenyén a teljes dobogót kibérelte magának.

A gyári Citroënnel Sébastien Ogier szerezte meg a negyedik helyet, Petter Solberg az utolsó napon lengéscsillapító hiba miatt veszítette el a harmadikat és végzett az ötödiken, míg a világbajnoki cím védője, Sébastien Loeb az első öt versenyzőtől jócskán lemaradva, csak hatodik lett.

Némi vigaszt nyújtott a Citroën-csapatnak, hogy az utolsó, élőben közvetített gyorsasági szakaszt, amiért az idén plusz pontok járnak, Ogier nyerte Loeb és Latvala előtt.

A verseny első két napján az elsőnek rajtolók voltak hátrányban, pénteken a mély hó, szombaton pedig a keskenyre kijárt nyom miatt. Vasárnap azonban fordult a kocka és az első autók által felvert hó okozott problémát a látási viszonyokban. Mikko Hirvonen így meg tudta tartani szombati előnyét és egy év után újra rali világbajnoki futamot nyert.

Még az utolsó napon is komoly nyomást gyakorolt rá a fiatal norvég versenyző, Mads Östberg, aki második helyével pályafutása legjobb eredményét érte el a Stobart–Ford színeiben. (Korábbi legjobb eredménye a 2009-es Portugál Ralin hatodik helyezése volt.)

Szombat este még a harmadik helyen állt Petter Solberg, aki azonban vasárnap a törött lengéscsillapító miatt veszített sok időt, amivel előbb a negyedik helyre esett vissza, majd az utolsó gyorsaságin újra lelassult autója, így végül ötödik lett.

Solberg után a dobogó alsó foka Sébastien Ogier-nek állt, ám a francia versenyző egy kicsúszással tovább is passzolta azt Jari-Matti Latvalának.

Sébastien Loeb az első napon veszített sok időt, amikor a mély hóban nyomot kellett vágnia, de két defektje sem volt a segítségére, így csak a hatodik helyet tudta megszerezni, ami a 2009-es Lengyel Rali óta a legrosszabb eredménye.

Több gyorsaságit is nyert PG Andersson, de egy oldalra billenés, egy defekt és a kormány szervo hibája miatt végül csak hetedik lett. Többé-kevésbé jó versenyt futott Kimi Räikkönen, aki több gyorsasági szakaszon is az első ötben autózott, végül pedig a nyolcadik helyet szerezte meg.

Matthew Wilson lett a kilencedik, Khalid Al-Qassimi pedig a tizedik. A legjobb Szuper–2000-es autóval Patrik Sandell a 11. helyen végzett.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program