Hirvonen nyer, teljes Ford dobogó – Svéd Rali harmadik nap

Mikko Hirvonen nyerte a Svéd Ralit mindössze 6,5 másodperc előnnyel a verseny legnagyobb meglepetését szolgáltató 23 éves Mads Östberg előtt. Miután a harmadik helyet drámai csatában Jari-Matti Latvala szerezte meg, a Ford az új WRC-k első versenyén a teljes dobogót kibérelte magának.

A gyári Citroënnel Sébastien Ogier szerezte meg a negyedik helyet, Petter Solberg az utolsó napon lengéscsillapító hiba miatt veszítette el a harmadikat és végzett az ötödiken, míg a világbajnoki cím védője, Sébastien Loeb az első öt versenyzőtől jócskán lemaradva, csak hatodik lett.

Némi vigaszt nyújtott a Citroën-csapatnak, hogy az utolsó, élőben közvetített gyorsasági szakaszt, amiért az idén plusz pontok járnak, Ogier nyerte Loeb és Latvala előtt.

A verseny első két napján az elsőnek rajtolók voltak hátrányban, pénteken a mély hó, szombaton pedig a keskenyre kijárt nyom miatt. Vasárnap azonban fordult a kocka és az első autók által felvert hó okozott problémát a látási viszonyokban. Mikko Hirvonen így meg tudta tartani szombati előnyét és egy év után újra rali világbajnoki futamot nyert.

Még az utolsó napon is komoly nyomást gyakorolt rá a fiatal norvég versenyző, Mads Östberg, aki második helyével pályafutása legjobb eredményét érte el a Stobart–Ford színeiben. (Korábbi legjobb eredménye a 2009-es Portugál Ralin hatodik helyezése volt.)

Szombat este még a harmadik helyen állt Petter Solberg, aki azonban vasárnap a törött lengéscsillapító miatt veszített sok időt, amivel előbb a negyedik helyre esett vissza, majd az utolsó gyorsaságin újra lelassult autója, így végül ötödik lett.

Solberg után a dobogó alsó foka Sébastien Ogier-nek állt, ám a francia versenyző egy kicsúszással tovább is passzolta azt Jari-Matti Latvalának.

Sébastien Loeb az első napon veszített sok időt, amikor a mély hóban nyomot kellett vágnia, de két defektje sem volt a segítségére, így csak a hatodik helyet tudta megszerezni, ami a 2009-es Lengyel Rali óta a legrosszabb eredménye.

Több gyorsaságit is nyert PG Andersson, de egy oldalra billenés, egy defekt és a kormány szervo hibája miatt végül csak hetedik lett. Többé-kevésbé jó versenyt futott Kimi Räikkönen, aki több gyorsasági szakaszon is az első ötben autózott, végül pedig a nyolcadik helyet szerezte meg.

Matthew Wilson lett a kilencedik, Khalid Al-Qassimi pedig a tizedik. A legjobb Szuper–2000-es autóval Patrik Sandell a 11. helyen végzett.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax