Hungarian Police Rallye Team: Túltaktikázott verseny

Az abszolút 15. helyet szerezte meg Hoffer Zsolt és Czézinger Kristóf a Dunakanyar Rallyn a Ford Fiesta Rally3-mal. A Hungarian Police Rallye Team párosa egy kicsit túltaktikázta a gumiválasztást és a pályabejárásuk sem úgy sikerült, ahogy tervezték. Ennek ellenére több gyorsaságin is biztató eredményt értek el az RC3-as kategóriába beugró, igen gyors ellenfelükkel szemben. A csapat által szervezett közlekedésbiztonsági parkban pedig természetesen gyereknap alkalmából, ezúttal a gyerekeké volt a főszerep. 

„Nagyon jó hangulatú verseny volt a Dunakanyar Rally, örülök neki, hogy komoly ellenfelet kaptunk a kategóriában és hogy a közlekedésbiztonsági programunkat ilyen sokan látogatták“ – mondta Hoffer Zsolt. 

Fotó: Hunagrian Police Rally Team

„Sajnos a pályabejárásunk nem úgy sikerült, ahogy terveztük. (Czézinger) Kristóffal mind a kettőnket utolért a munka, ezért többször is meg kellett állnunk telefonálni. Minden versenyen új itinert írunk és bár maximálisan odatettük magunkat, most látszott, hogy mikor kellett a pályabejáráson megállnunk, azokon a részeken nem volt jó a ritmusa az itinerünknek. 

Sokszor lehet hallani a rallyban, hogy valaki rosszul választott gumit, mi ezt olyan szintre emeletük a Dunakanyar Rallyn, hogy inkább az a helyes kifejezés, hogy túltaktikáztuk magunkat. Az egyik gyorsasági előtt elkezdett esni, láttuk, hogy mások is kereket cserélnek, mi is gyorsan felraktuk előre az esőgumikat. Mentünk még ötszáz métert és csontszáraz volt minden. 1,8-as guminyomással rajtoltunk és 2,7-essel értünk célba. Képzelheted… 

Fotó: Hunagrian Police Rally Team

Nagyon örültünk neki, hogy Papp Arnie is Rally3-as Forddal állt rajthoz, így volt ellenfelünk. Arnie bármilyen autóba ül nagyon gyors versenyző. Amikor nem bonyolódtunk túlságosan bele a gumiválasztásba, akkor tudtuk tartani vele a lépést, sőt volt olyan gyorsasági is, ahol meg tudtuk verni. 

Ennek ellenére azt gondolom, hogy bár sokkal jobban mentünk, mint tavaly, de volt már ennél jobb versenyünk is az idén. 

Két műszaki hibánk volt. Még a verseny előtt eltört a váltóházunk, szerencsére ezt az alkatrész lehetett rendelni, hétfőn este megjött, Berényi Laci egész éjszaka dolgozott a váltón, és kedd reggelre, a tesztre tökéletes autót kaptunk. 

A verseny végén az egyik hengerünk kezdett kihagyni, a céldobogóra éppen csak fel tudtunk állni. Tönkre is ment a motor. Ezt sajnos jelenleg nem lehet rendelni az M-Sporttól, de Berényi Laci szerzett egyet, úgyhogy a Mecseken tudunk indulni.“

Fotó: Hunagrian Police Rally Team

A Hungarian Police Rally Team elkötelezett a közlekedésbiztonság javítása mellett, aminek érdekében ezúttal is egy hatalmas, közlekedésbiztonsági parkkal települtek ki a szervizpark mellé. 

„Most is nagy sikere volt a parknak. Gyereknap révén a szokásosnál is jobban koncentráltunk a gyerekre. Természetesen, mindenki ajándékot kapott. 

Hunagrian Police Rally Team
Fotó: Hunagrian Police Rally Team

Meggyőződésem, hogy a KRESZ-t és a biztonságos közlekedést élményszerűen lehet a gyerekeknek a legjobban megtanítani. A Mini City pályánkon például be tudnak öltözni rendőrnek, ki tudják próbálni, milyen forgalmat irányítani, vagy mit kell tenni akkor, amikor rendőr irányít. 

De nagyon fontos az is, hogy itt meg tudják tapasztalni, mit látnak a felnőttek belőlük, amikor például át akarnak kelni az úttesten. 

Fotó: Hunagrian Police Rally Team

A programunkhoz csatlakozott a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Magyar Közútkezelő – ami kihozott egy munkagépet, amire fel lehetett mászni, meg lehetett nézi közelről –, illetve a Nemzeti Útdíj Fizető Zrt is. 

Találkozunk a Mecsek Rallyn, addig is vigyázzunk egymásra az utakon és mindnekinek balesetmentes közlekedést kívánunk, az egész Hungarian Police Rallye Team nevében.“

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program