Ismét nagy lett – McKlein naptár

Már kaphatók a McKlein fotóügynökség és kiadó 2014-es naptárai, amelyek közül a rali szurkolók körében a 96 cm széles, két akasztóval rendelkező giga méretű naptár a legnépszerűbb.

106796_83_McKleinRally14_00 (Medium)

Ez az idei rali világbajnoki szezont dolgozza fel 25 képpel. A szokásnak megfelelően minden hónapban két kép közül lehet választani, így az ember vagy 15-én átfordítja, vagy eleve kettőt rendel belőle. A képek válogatásánál szempont volt, hogy a raliversenyzést minél több oldaláról mutassák be, így egyaránt találunk keresztbemenős és művészi tájképet.

105627_83_McKleinRally14_03 (Medium) 105622_83_McKleinRally14_04 (Medium)

Számomra a naptár legnagyobb előnye továbbra is az, hogy ekkora méretű képet ennyi részletgazdagsággal más formában – könyv – lehetetlenség megjeleníteni, így az év végén az ember nyugodtan elteheti, és mint egy albumot, időnkét előveheti.

Az idei év nagy előnye, hogy a McKlein ügynökség minden kiadványa elérhető a Book Depository weboldalán, amely ingyenes kiszállítás kínál, így a korábbi 15 eurós postaköltség is megspórolhat, sőt a 39,90 eurós árból még némi (most éppen 10%)  kedvezményt is adnak.

105626_83_McKleinRally14_02 (Medium) 105623_83_McKleinRally14_05 (Medium)

Érdemes viszont időben megrendelni a naptárat, mert tapasztalatom szerint decemberre nagyon belassul a Book Depository rendszere.

A naptár itt vásárolható meg: http://www.bookdepository.com/McKlein-Rally-2014-McKlein/9783927458659/?a_aid=rallyrally

105625_83_McKleinRally14_01 (Medium)

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.