Jesolóban kezdi az MHH Rally Team a gokart szezont

Amíg Krózser Menyhért és Papp György az Országos Ralibajnokság nyitófutamára, a Miskolc Ralira készülnek, az MHH Rally Team másik oszlopos tagja, Fodor Géza Olaszország felé vette az útját. Jesolóban rendezik ugyanis a szlovén gokartbajnokság nyitófutamát, amely jó felkészülési lehetőség a magyar bajnokságra. Fodort korábban ralinavigátorként ismertük meg, de három éve a gokart szakágban is kipróbálta magát, ahol a Max Masters kategóriában tavaly magyar bajnok lett. Az idén ezt a címét szeretné megvédeni, de emelte a tétet, és a Max Masters mellett a DD2 Masters kategóriában is indul. (A gokart szakágban a masters mindig a 32 éven felüli versenyzőket jelöli.)

Fodor5

Fodor Géza: – Két kategóriában szeretnék indulni az idén. a Max Mastersben, ahol a célom a bajnoki cím megvédése – ez azért is lenne nagy dolog, mert ebben a kategóriában még senkinek nem sikerült kétszer egymás után bajnokságot nyerni –, illetve a DD2 Mastersben. Ez utóbbi nemzetközi kategória, amelynek a nemzeti bajnoka meghívást kap az év végi döntőre, ahol az összes nemzeti bajnok és regionális bajnokság győztesei mérik össze tudásukat.

Sokan óvtak tőle, hogy egyszerre versenyezzek két kategóriában, mert fizikálisan és szellemileg is nagyobb terhet ró az emberre, de engem most nagyon motivál ez a kihívás. A múlt héten Görögországban jártam egy kétnapos edzőtáborban Csicsi barátomnál, aki jó nevű gokartversenyző volt, most pedig mint driver coach (edző) dolgozik. Nagyon hasznos volt ez a felkészülés, a vezetési stílusomon sokat tudtam csiszolni.

Fodor1

Jesolóban a hétvégén a szlovén bajnokság első futamát rendezik. Ide nem bajnoki pontokért megyek, hanem tesztelni szeretnék. Csak a DD2 kategóriában indulok, mert náluk nincs Max Masters. A gokartom a napokban készült el, még egy métert sem mentem vele. Az előjelzések szerint szombaton száraz idő lesz, vasárnap eső, úgyhogy mindenféle körülmény között ki tudjuk próbálni, be tudjuk állítani. A magyar bajnokság áprilisban szintén Jesolóban kezdődik, úgyhogy pályaismeret szempontjából is hasznos lehet a hétvége.

Menyáék már Miskolcra készülnek, úgyhogy erre a versenyemre nem tudnak eljönni. Én viszont a tervek szerint a jövő héten ott leszek velük a szezonnyitó Miskolc Ralin.

Fodor3

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria

*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program