Juho Hänninen vezet – Monte-Carlo Rali 1. nap

Gigászi, 44,5 másodperc előnnyel vezeti Juho Hänninen a Monte-Carlo ralit az elsőnapi négy gyorsasági szakasz után. Az IRC bajnoki címvédője ugyan csak két gyorsaságit nyert a mai négyből, de a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt ő nyújtotta a gyári Skoda Fabia S2000-essel.

A második, negyedik helyen folyt igazán komoly verseny. A Peugeot (gyári) versenyzője Stéphane Sarrazin nyerte az első gyorsaságit, de a következőkön folyamatosan visszaesett. Előbb Freddy Loix előzte őt meg a gyári Skodával, aki az ötödik helyen kezdte a napot, de a harmadik szakasz után már a második volt, a szerdai utolsó gyorsaságit pedig meg is nyerte. Így a második helyen 10,8 másodperc előnyt épített ki Petter Solberggel szemben, aki a legjobb Peugeot-sként a harmadik helyen áll. Loix mellett Solberg is folyamatosan gyorsult a nap folyamán, de csak az utolsó gyorsaságin tudta két tized másodperccel megelőzni Sarrazin-t.

Tőlük kissé leszakadva az ötödik helyen áll Guy Wilks, aki tavaly még a Skoda UK színeiben versenyzett, az idén viszont a Peugeot brit importőri csapatát támogatja. Wilks már 1 perc 18 másodperccel van lemaradva az élen álló Hänninen mögött.

Meglehetősen visszafogottan versenyzett ma a hatodik Jan Kopecky, aki aszfalton azért nem szokott egy nap alatt másfél percet kapni csapattársától, Hänninentől. Szintén nem vágta ki a rezet a francia bajnok Bryan Bouffier, aki szintén másfél perc hátránnyal áll a hetedik helyen.

Kellemes meglepetés volt a nagy öreg Francois Delecour, aki egyáltalán nincs berozsdásodva, és ugyan közel két percet kapott Hänninentől, de így is a nyolcadik helyen áll, megelőzve olyan neveket, mint Jean-Sébastien Vigion, Julien Maurin, a három évvel ezelőtti IRC-bajnok Nicolas Vouilloz vagy Toni Gardemeister.

A Monte már az első napon szedte áldozatait. Az első a norvég Andreas Mikkelsen volt, aki ezen a versenyen mutatkozott be a Skoda UK színeiben, de a hideg gumijaival már az első métereken odacsapta autóját, aminek annyira megsérült a futóműve, hogy végül a verseny feladására kényszerült.

Megsemmisült a teljes Proton-csapat is. Chris Atkinson autójában 700 méter után állt meg az elektronika, míg PG Andersson a Satria Neo futóművét szakította ki.

Henning Solberg a második gyorsaságin kényszerült a verseny feladásra a Ford Fiesta futómű törése miatt.

A verseny csütörtökön újabb négy gyorsaságival folytatódik.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.