Kanyik Motorsport: Húzd fel a fűtést a Zsigulin és irány az East Rally!

Kettős győzelmet aratott a Kanyik Motorsport a HUMDA Országos Historic Rallybajnokság negyedik futamán, az East Rallyn. Plesz Márk és Dombai Szabolcs az E2-es kategória első helyét szerezték meg a Lada 2105-össel, míg Szabó Krisztián és Szabó Kitti a kategória második helyére hozták a 2107-est. Közben szerencsésen elhasználták a tavalyról megmaradt gumikat. 

Két és fél hónap szünet után láthattuk a Kanyik Motorsport színeiben induló két zöld Zsigulit a rallypályákon, amelyeket a Green Motorsport baráti társasága készített fel, és már nagyon ki voltak éhezve a sikerre. 

„Nem csak a sikerre, hanem arra is, hogy versenyezzünk – mondja Plesz Márk. – Most is az utolsó pillanatban lettünk kész. A verseny hetében kaptuk meg a motort, amit szerdán építettünk be. Mindenki odatette magát, hogy rajthoz tudjunk állni, erre ki csinál plusz munkát? Természetesen én. A generátor alá rosszul raktam be az alátétet és megszorult. A tartalék generátorunkon meg nem volt töltés. 

Fotó: Green Motorsport // Plesz Márk–Dombai Szabolcs

Így csütörtökön készültünk el, pénteken reggel pedig már lent voltunk. Egy kicsit aggódtunk a gumik miatt, mert tavalyról marad három lágy gumink, amihez vettünk két újat, azzal mentünk mi. Ebben a melegben nem éppen a legjobb választás, de ez volt. Szaffiék (Szabó Krisztián) meg az én tavalyi TB-jeimen versenyeztek. Ennél slickebb gumit nem lehet elképzelni. 

A rajt előtt ültem először az autóban. Meglepő, hogy két és fél hónap alatt milyen gyorsan elszokik az ember a szervo nélküli kormánytól és a versenygumiktól. A szombati szuperspeciálon sikerült egy jó rövid féktávot vennem, és hogy ne menjek neki a lassítónak, inkább kikerültem, amiért kaptunk fél perc büntetést. 

Szaffiék autóján elment a töltés, aztán felrobbant az ékszíjtárcsa, ők lábujjhegyen vitték be az autót a szervizparkba, de a srácok reggel gyorsan kicserélték a tárcsát. 

Fotó: Green Motorsport // Szabó Krisztián–Szabó Kitti

Innentől kezdve már nem volt más dolgunk csak felhúztuk a fűtést a Zsigulin és élveztük a versenyzést. A vízhőfok végig kilencvenen állt, de az autóban sem volt sokkal hidegebb. A gyorsaságin nem éreztem a meleget, de amint célba értünk, alig kaptam levegőt. 

Vasárnap már nem volt kalandunk és megnyertük az E2-t. (Szabó) Kitti is rábeszélte az apját, hogy ezúttal ne csak a nézőknek autózzanak, hanem vigyenek már haza ők is egy kupát. Így másodikok lettek. 

A csapatunk, a Green Motorsport egy igazi jó kis baráti társaság, akikből egy nagyon profi csapat fejlődött ki. Rettenetesen jó érzés volt ennek a társaságnak kettős győzelmet szerezni. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. 

Fotó: Green Motorsport // Plesz Márk–Dombai Szabolcs

Azt még egyelőre nem tudom megmondani, mikor indulunk legközelebb, de a két Zsiguli felkészítését már a héten elkezdjük, ezen nem fog múlni.

Köszönjük minden szurkolónak, aki ebben a melegben is kijött, remélem, egy kicsit mi is hozzájárultunk a szórakoztatásukhoz.“

A Kanyik Motorsport és a Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop, Guminor, klimatgyorsan.hu, Kanyik Motorsport, valamint minden rally szurkoló.

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém