Két ötödik hellyel nyitott Zagyva Dorka

Két kategóriában – a 2WD liceces és a Túra 2000 felett – is ötödik helyezést szerzett a Zagyva Dorka–Zagyva Lajos páros Peugeot 208 Rally4-gyel az R-CUP első fordulóján Kiskunlacházán. Ami azonban az eredménynél is sokkal fontosabb volt, Dorka hatalmasat lépett előre. 

Másodszor versenyezhetett a 16 éves Zagyva Dorka a csapat új szerzeményével, a Peugeot 208 Rally4-gyel. Az első idei szereplését egy féltengely törés rövidítette le. Az R-CUP első fordulóján azonban nem hátráltatta műszaki hiba, sőt, hatalmasat lépett előre. 

„Elég nehéz szavakba önteni a verseny eseményeit – mondta Dorka. – Elég maximalista vagyok, tudom, hogy hol maradt benne, melyik kézifékes kanyar, melyik féktáv nem sikerült, de apa szerint jól csináltam mindent. 

Fotó: Makai Gergely / MGR Images // Zagyva Dorka

Azt éreztem, hogy sikerült átlépnem egy határt. Korábban nem tudtam teljesen a versenyzésre koncentrálni, most értem meg annyira, hogy fejben ott voltam végig, tudtam az autóra, apára figyelni. Így sokkal élvezetesebb versenyezni. 

Sokat kell még tanulnom, de már várom a következő versenyt.“

A büszke apuka és egyben navigátor sokkal inkább elégedett volt lánya teljesítményével. 

Fotó: Makai Gergely / MGR Images // Zagyva Dorka

„Pár hete Kalocsán indultunk egy versenyen, ott elég szétszórt volt Dorka. Utána otthon jó alaposan kiveséztük a hibákat, átbeszéltünk mindent, és most mintha egy másik versenyző ült volna mellettem. 

Jól rajtolt, jól kezelte az autót és nagyon egyenletes köröket futott. Talán egy másodperc volt az időeredményei között, szépen, koncentráltan ment. Nyilván még sokat kell tanulnia, de abszolút elégedett voltam a hétvégi teljesítményével. Szerintem nagyot lépett előre.“

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax