Kettős győzelmet aratott a Scuderia Coppa Amici

C csoportos győzelemmel mutatkozott be Mekler László és Mikó Edit Alfa Romeo GTam-je a Baranya Kupán. Kiválóan szerepelt a Historic Országos Ralibajnokság negyedik futamán a Scuderia Coppa Amici is, hiszen három párosa, Wirtmann–Barna, Mekler–Mikó és Gaál–Gaál, az első, a második és a negyedik leggyorsabb volt a historic értékelésben.

079B6517 (Large)

„Túl vagyunk életünk egyik legvontatottabb versenyén” – mondta Mekler László. „Az eredményt tekintve elégedettek lehetünk, hiszen megnyertük a C csoportot, összetettben pedig Wirtmann mögött második helyen zártuk a historic értékelést. Ez jól hangzik, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ketten voltunk a csoportban.”

„A verseny tizenkét órájából hatot ültünk vagy álltunk szervizparkban és gyűjtőkben. Negyvenöt perc alatt teljesítettük a nyolcvan kilométer gyorsaságit, a többi 226 kilométer unalmas etapozás volt, 31 fokban. Én a pörgősebb versenyeket jobban szeretem.”

DSC_6114 (Large)

„Annak viszont örülök, hogy a GTam egyáltalán nem okozott izgalmat, végig hibátlanul működött, és a Scuderia Coppa Amici is jól szerepelt, mindhárom párosunk célba ért és a legeredményesebb csapat voltunk.”

„A következő versenyünk az Alpi Orientali lesz az Eb-n, itthon pedig a Mecsek Ralin indulunk legközelebb.”

079B7163 (Large)

BARANYA KUPA HISTORIC VÉGEREDMÉNYE (NEM HIVATALOS):

1. Wirtmann Ferenc–Barna György     Ford Escort MK 2          D3/1.                   44:19,0

2. Mekler László–Mekler-Mikó Edit     Alfa Romeo GT             C3/1.                    46:44,2

3. Lévai Ferenc–Schweighardt Gábor  Opel Kadett Coupé       D3/2.                   48:10,6

4. Gaál József–Gaál Ádám                    Opel Ascona B              D3/3.                   50:55,1

5. Rónay László–Csuri András              Alfa Romeo GTV           D3/4.                   51:25,0

6. Lukács Zsolt–Váradi Alexandra        Skoda 110 L Rally (C1)  C3/2.                    59:54,9

További információ: www.scuderia.hu www.historic-racing.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.