Klausz Kristóf

Klausz Kristóf bérautóval, de indul a Dunakanyar Rallyn

A Boldogkő Rallyn elszenvedett baleset után újra kellett építeni Klausz Kristóf és Csányi Botond Skoda Fabia Rally2 evóját. Az autón alapos munkát akart végezni a csapat, nem akartak kapkodni, így a következő versenyen inkább bérautóval indulnak. Közben egy komoly döntést is meg kellett hozniuk, hiszen az osztrák és a magyar bajnokságban is érdekeltek és ezen a hétvégén üti egymást a két sorozat. Klausz Kristóf végül úgy döntött, hogy a magyar bajnokságot részesíti előnyben. De hogy a két futam közben biztosan ne unatkozzon, még az egyetemi szakdolgozatát is le kellett adnia. 

„Nagyon sok dolog történt velünk a Boldogkő Rally óta – mondta Klausz Kristóf. – Nem estünk nagyot, ha ki tudunk jönni, azonnal folytattuk volna a versenyt. Az autó újjáépítésekor az volt az elsődleges szempont, hogy a lehető legjobb munkát végezzük és olyan legyen, mint új korában. A karosszéria a múlt héten készült el, lassan megy a fényezőhöz. Ha mindenki nagyon összekapja magát és éjszakázunk, akkor még talán el is készültünk volna, de nem akartunk kockáztatni és végül úgy döntöttünk, hogy a Topp Carstól bérlünk egy Skoda Fabia Rally2 evót.

Közben meg kellett hoznunk a döntést, hogy a hétvégén az osztrák vagy a magyar bajnokságban indulunk. Mind a kettő nagyon erős, Ausztriában két nagyon komoly ellenfelünk van, itthon egy kicsit több. Mind a két bajnokság mellett rengeteg érv szólt és nagyon nehéz volt dönteni. Végül a szívemre hallgattam, ami azt mondta, hogy itthon bizonyítsunk. 

Annál is inkább, mert a Boldogkő Rally után van még némi adósságunk a magyar bajnokságban. Azt nagyon sajnálom, hogy most nem indul Mads Ostberg, mert ő egy nagyon jó mérce. Amikor sikerült őt egy-két gyorsaságin elkapni, az hatalmas eredmény volt a számomra. Messze vagyunk még tőle, hogy versenyen legyőzzük, de ez rendkívüli módon motivál minket (Csányi) Botival és mindent meg fogunk tenni érte. 

Nem gondolom azonban, hogy könnyebb lenne jó eredményt elérni a magyar mezőnyben csak azért, mert nincs itt Ostberg. A magyar ellenfeleink is nagyon erősek, ugyanolyan komoly csatára számítok a dobogóért, mint amilyen a Salgón vagy a Boldogkő Rallyn volt. 

Szeretnénk azt a lendületet tovább vinni, ami a Boldogkő Rallyn megvolt, egy olyan stabilitással, mint ami az előző versenyeinket jellemezte. 

Az esésnek, úgy érzem, nem maradtak nyomai, sőt, nagyon felszabadult vagyok. A múlt héten adtam le a szakdolgozatomat a Széchenyi István Egyetemen, ami egy önvezető autó fékrendszer adaptációjáról szólt. Maga a védés és az államvizsga a Mecsek Rally után lesz, de a nehezén túl vagyok, úgyhogy már csak egy nagyon jó versenyre vágyok.“

Az Országos Rallybajnokság harmadik futamát, a Dunakanyar Rallyt május 28–29-e között rendezik, Vác központtal. A verseny gyorsasági távja 113 kilométer lesz, ami azt jelenti, hogy egyszeres szorzóval szerepel a bajnokságban. 

 

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax