Kopecky verhetetlen, Hänninent egy fa mentette meg – Barum Rali első nap

Bár a Barum Rali első napi nyolc szakaszából csak hármat nyert meg Jan Kopecky a gyári Skoda Fabia S2000-essel, a cseh versenyző így is közel fél perc előnnyel, toronymagasan vezeti a versenyt.

A második helyért viszont öldöklő harc folyik. Freddy Loix Skodájával az utolsó szakaszon szerzet meg a versenyen első szakaszgyőzelmét, amivel háromtized másodperc előnnyel átvette a második helyet a Peugeot gyári versenyzőjétől, Bryan Bouffier-től.

Juho Hänninen a másik gyári Skodával a negyedik, de ő is csak hét másodperccel van lemaradva Loix mögött. Hänninen két szakaszt is nyert ma, de az ötödik gyorsaságin megforgott és betolatott az erdőbe, ahol szerencséjére egy fa megállította. A Fabia ugyan összetört, de így legalább nem esett be árokba.

A változékony időjárás tréfálta meg Kris Meeke-et, aki rossz gumiválasztásának köszönhetően esett vissza az ötödik helyre, de még ő is húsz másodperre van a második Loix mögött.

A cseh Mitsubishi fenomén, Vaclav Pech áll a hatodik helyen, megelőzve honfitársát Pavel Valouseket, aki Skoda Fabia S2000-esével még szakaszt is nyert ma.

Andreas Mikkelsen a nyolcadik a Ford Fiestával, a sérülése után visszatért Guy Wilks pedig a kilencedik a brit Skoda importőr Fabiájával.

A legjobb magyar résztvevő, a Vizin–Zsiros páros, az abszolút értékelés negyvenedik helyén álln Honda Civic Type–R-jével, A7-ben pedig hetedikek. A Puskádi–Szabó kettős ugyanilyen autóval az ötvenedik A7-ben pedig a tizedik helyen állnak.

Vasárnap további nyolc gyorsaságival folytatódik a verseny.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax