Krózser: A Mecsek Rali mindig kihívás

MHH Rally & Kart Team, Mecsek Rali, október 16–18, előzetes

Nem a bajnoki pontokra, hanem egy jóízű versenyzésre szeretne hajtani Krózser Menyhért és Buchholz János Mitsubishi Lancer Evo IX R4-essel az Országos Ralibajnokság szezonzáró versenyén, a Mecsek Ralin. Az MHH Team versenyzője szerint a pécsi futam mindig is nagy kihívás, főleg a kiszámíthatatlan őszi időszakban. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, többször is igen jó eredményt ért el rajta.

IMG_4565 (Large)

Három kérdés Krózser Menyhérthez

A szezonzáró futam mindig különleges a bajnokságban, hiszen nem mindegy, hogy az ember hogyan megy a téli pihenőre. Mivel készültük a Mecsek Ralira?

Az idei szezonunk nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, ezért a bajnoki pontokat nem is érdemes figyelnünk. Viszont ha egy jó versennyel zárod a szezont, akkor az valóban motiváló lehet a téli felkészülésre. Nekünk is valami hasonló a célunk: tét nélkül jóízűt autózni és célba érni.

Két éve abszolút másodikok lettetek a Mecsek Ralin. Az idén látsz esélyt hasonló eredményre?

Bármi megtörténhet. Két éve a Subaru WRC-vel lettünk másodikok egy nagyon jó és nagyon szoros versenyen. Akkor is jó volt a mezőny, de az idén szerintem még erősebb lett a magyar bajnokság. Simán van tíz olyan versenyző, akik eséllyel pályázhatnak a dobogóra. Magunkat is közéjük sorolom, de nem fogunk rágörcsölni az eredményre. Ha jól megyünk, és élvezzük a versenyzést, akkor általában gyorsak is vagyunk, az eredményt pedig meglátjuk.

KrozserMiskolc01 (Large)

Mi lesz az idei verseny legnagyobb nehézsége?

Egyértelműen az időjárás és annak a kiszámíthatatlansága. Bármelyik pillanatban leeshet az eső, előfordulhat, hogy slick gumikkal állsz ki a szervizparkból és mire kiérsz a pályára, már szakad. Két évvel ezelőtt is egy ilyen eső kavarta meg a lapokat az utolsó gyorsaságin. De ha nem esik, akkor is sok helyen vizes, saras lesz az út. A szűk, erdőgazdasági utakon a fagerendák jelentenek veszélyt. De önmagában a pécsi pályákon végigmenni is nagy kihívás, úgyhogy én mindenképpen komoly versenyre számítok.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program