Krózser a murvára már felkészült

A Ciprus Rali helyszínén próbálhatta ki Krózser Menyhért és Papp György a Citroën DS3 R3T-t. Az MHH Rally Team párosa tavaly a magyar bajnokságban versenyzett utoljára ilyen, 1,6 turbómotorral szerelt autóval, így elég hosszú utat kellett megtenniük, mire megtalálták a megfelelő beállítást. Kedden murván teszteltek, ahol a tempós részek kivételével minden körülményben ki tudták próbálni az autót. Mivel a verseny sajátossága, hogy a murvás pályákon aszfaltos betétek is előfordulnak, így pénteken még egy gyors, aszfalttesztet szeretne beiktatni a csapat.

„Kemény napunk volt” – mondta Krózser Menyhért. „Egész délután nyüstöltük az autót egy másfél kilométeres tesztpályán. Eleinte egyáltalán nem tetszett, de ahogy haladtunk előre a beállításokkal és ahogy én is egyre jobban ráhangolódtam az autóra, úgy lett egyre jobb. A nap végére pedig egészen elégedett voltam vele. Egyedül a tempós részeken nem tudtam kipróbálni, illetve aszfalton. Ezt még pénteken bepótoljuk.”

„Most megyünk először az osztrák csapat Citroënjével. Az autóval és a csapattal is elégedett vagyok. Egy ciprusi páros is tőlük bérel autót, ők intézték a tesztpályát és arról is gondoskodtak, hogy a legjobb helyeken együnk, úgyhogy egyelőre minden rendben van.”

„Holnap (szerda) reggel kezdjük a tréninget. Úgy tűnik, hogy a Sliven Ralihoz hasonlóan, itt is versenyzőbarát az időbeosztás, minden este lesz időnk pihenni, amire szükség is lesz, mert nagyon kemény versenyre számítok.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Effekt 90 Kft márkafüggetlen targoncaszerviz

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program