Krózser egy győzelem, egy második hely

Egy győzelmet és egy második helyezést szerzett a hétvégén Krózser Menyhért és Papp György Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel a Fehérvár Ralin. Az MHH Team párosa szombaton megnyerte az Országos Murva Ralibajnokság második futamát, amivel a Bükfürdő Rali után a második győzelmüket aratták és toronymagasan vezetik a murvabajnokságot.

KrozserFehervar079B3243 (Large)

Vasárnap az Országos Ralibajnokság értékelésében második helyezést szereztek, amivel megismételték pályafutásuk legjobb ORB-eredményét. A sok serleg és bajnoki pont mellett Krózser a csapat fejlődését tartotta a legfontosabbnak.

Krózser Menyhért: – Nagyon örülök a murvabajnokságban elért győzelmünknek és hogy nagy előnnyel vezetjük ezt a sorozatot. Annak is örülök, hogy ORB-futamot vezettünk, több gyorsasági szakaszt is nyertünk és a győzelemért is versenyben voltunk.

KrozserFehervar079B2626 (Large)

Szombaton a második gyorsaságin volt egy túlcsúszásunk, amikor utolértük az előttünk induló porát és egy pillanatra elvesztettem a koncentrációmat. Ezt leszámítva szombaton minden úgy működött, ahogy elterveztük.

Vasárnap az aszfaltos gyorsaságikon az első kör jól sikerült, az előnyünket beosztva megőriztük az első helyünket. A második körben volt egy apró hibám. Az utolsó gyorsaságin pedig szétugrott a váltókulisszánk. A gyorsaságin sikerült valahogy ötödikbe rakni és úgy jöttünk le a szakaszról. Azt hittem, elveszítettük a második helyezésünket is, de szerencsére volt annyi előnyünk, hogy még ez a műszaki hiba is belefért.

KrozserFehervarIMG_2997 (Large)

Nagyon örülök mind a két eredménynek, szerintem ez hatalmas elismerés az MHH Teamnek, és nagyon jó visszajelzés volt arra, hogy jó úton járunk. Sokat dolgoztunk azért, hogy ez az eredmény megszülethessen, és még sok munka áll előttünk, de az ilyen versenyekből nagyon sok erőt tudunk meríteni.

A FEHÉRVÁR RALI VÉGEREDMÉNYE:
1. Herczig Norbert–Igor Bacigal, Skoda Fabia S2000, 1:17:06,4
2. Krózser Menyhért–Papp György, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +36,7
3. Kazár Miklós–Szőke Tamás, Ford Fiesta RRC, +40,4
4. Botka Dávid–Mihalik Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +48,5
5. Turán Frigyes–Zsiros Gábor, Peugeot 208 T16 R5, +53,6
6. Ollé Sándor–Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000, +1:47,2
7. Lukács Kornél–Mesterházi Márk, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +2:44,1
8. Balogh János–Holczer Dániel, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +2:59,2
9. Kovács Antal–Istovics Gergő, Mitsubishi Lancer Evo 6/9, +3:14,5
10. Spitzmüller–Szigeti, Mitsubishi Lancer Evo X R4, +3:21,0

KrozserFehervar079B4622 (Large)

A FEHÉRVÁR RALI MURVA BAJNOKI FUTAM VÉGEREDMÉNYE:
1. Krózser Menyhért–Papp György, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, 42:21,3
2. Herczig Norbert–Igor Bacigal, Skoda Fabia S2000, +7,1
3. Kazár Miklós–Szőke Tamás, Ford Fiesta RRC, +25,8
4. Botka Dávid–Mihalik Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +27,6
5. Turán Frigyes–Zsiros Gábor, Peugeot 208 T16 R5, +33,8
6. Ollé Sándor–Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000, +45,4
7. Lukács Kornél–Mesterházi Márk, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +1:00,4
8. Balogh János–Holczer Dániel, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +1:46,2
9. Kovács Antal–Istovics Gergő, Mitsubishi Lancer Evo 6/9, +1:58,5
10. Nagy Mátyás–Nagy Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +2:01,6

KrozserFehervar_4003 (Large)

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program