Krózser egy győzelem, egy második hely

Egy győzelmet és egy második helyezést szerzett a hétvégén Krózser Menyhért és Papp György Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel a Fehérvár Ralin. Az MHH Team párosa szombaton megnyerte az Országos Murva Ralibajnokság második futamát, amivel a Bükfürdő Rali után a második győzelmüket aratták és toronymagasan vezetik a murvabajnokságot.

KrozserFehervar079B3243 (Large)

Vasárnap az Országos Ralibajnokság értékelésében második helyezést szereztek, amivel megismételték pályafutásuk legjobb ORB-eredményét. A sok serleg és bajnoki pont mellett Krózser a csapat fejlődését tartotta a legfontosabbnak.

Krózser Menyhért: – Nagyon örülök a murvabajnokságban elért győzelmünknek és hogy nagy előnnyel vezetjük ezt a sorozatot. Annak is örülök, hogy ORB-futamot vezettünk, több gyorsasági szakaszt is nyertünk és a győzelemért is versenyben voltunk.

KrozserFehervar079B2626 (Large)

Szombaton a második gyorsaságin volt egy túlcsúszásunk, amikor utolértük az előttünk induló porát és egy pillanatra elvesztettem a koncentrációmat. Ezt leszámítva szombaton minden úgy működött, ahogy elterveztük.

Vasárnap az aszfaltos gyorsaságikon az első kör jól sikerült, az előnyünket beosztva megőriztük az első helyünket. A második körben volt egy apró hibám. Az utolsó gyorsaságin pedig szétugrott a váltókulisszánk. A gyorsaságin sikerült valahogy ötödikbe rakni és úgy jöttünk le a szakaszról. Azt hittem, elveszítettük a második helyezésünket is, de szerencsére volt annyi előnyünk, hogy még ez a műszaki hiba is belefért.

KrozserFehervarIMG_2997 (Large)

Nagyon örülök mind a két eredménynek, szerintem ez hatalmas elismerés az MHH Teamnek, és nagyon jó visszajelzés volt arra, hogy jó úton járunk. Sokat dolgoztunk azért, hogy ez az eredmény megszülethessen, és még sok munka áll előttünk, de az ilyen versenyekből nagyon sok erőt tudunk meríteni.

A FEHÉRVÁR RALI VÉGEREDMÉNYE:
1. Herczig Norbert–Igor Bacigal, Skoda Fabia S2000, 1:17:06,4
2. Krózser Menyhért–Papp György, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +36,7
3. Kazár Miklós–Szőke Tamás, Ford Fiesta RRC, +40,4
4. Botka Dávid–Mihalik Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +48,5
5. Turán Frigyes–Zsiros Gábor, Peugeot 208 T16 R5, +53,6
6. Ollé Sándor–Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000, +1:47,2
7. Lukács Kornél–Mesterházi Márk, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +2:44,1
8. Balogh János–Holczer Dániel, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +2:59,2
9. Kovács Antal–Istovics Gergő, Mitsubishi Lancer Evo 6/9, +3:14,5
10. Spitzmüller–Szigeti, Mitsubishi Lancer Evo X R4, +3:21,0

KrozserFehervar079B4622 (Large)

A FEHÉRVÁR RALI MURVA BAJNOKI FUTAM VÉGEREDMÉNYE:
1. Krózser Menyhért–Papp György, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, 42:21,3
2. Herczig Norbert–Igor Bacigal, Skoda Fabia S2000, +7,1
3. Kazár Miklós–Szőke Tamás, Ford Fiesta RRC, +25,8
4. Botka Dávid–Mihalik Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +27,6
5. Turán Frigyes–Zsiros Gábor, Peugeot 208 T16 R5, +33,8
6. Ollé Sándor–Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000, +45,4
7. Lukács Kornél–Mesterházi Márk, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +1:00,4
8. Balogh János–Holczer Dániel, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +1:46,2
9. Kovács Antal–Istovics Gergő, Mitsubishi Lancer Evo 6/9, +1:58,5
10. Nagy Mátyás–Nagy Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +2:01,6

KrozserFehervar_4003 (Large)

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.