Krózser egy győzelem, egy második hely

Egy győzelmet és egy második helyezést szerzett a hétvégén Krózser Menyhért és Papp György Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel a Fehérvár Ralin. Az MHH Team párosa szombaton megnyerte az Országos Murva Ralibajnokság második futamát, amivel a Bükfürdő Rali után a második győzelmüket aratták és toronymagasan vezetik a murvabajnokságot.

KrozserFehervar079B3243 (Large)

Vasárnap az Országos Ralibajnokság értékelésében második helyezést szereztek, amivel megismételték pályafutásuk legjobb ORB-eredményét. A sok serleg és bajnoki pont mellett Krózser a csapat fejlődését tartotta a legfontosabbnak.

Krózser Menyhért: – Nagyon örülök a murvabajnokságban elért győzelmünknek és hogy nagy előnnyel vezetjük ezt a sorozatot. Annak is örülök, hogy ORB-futamot vezettünk, több gyorsasági szakaszt is nyertünk és a győzelemért is versenyben voltunk.

KrozserFehervar079B2626 (Large)

Szombaton a második gyorsaságin volt egy túlcsúszásunk, amikor utolértük az előttünk induló porát és egy pillanatra elvesztettem a koncentrációmat. Ezt leszámítva szombaton minden úgy működött, ahogy elterveztük.

Vasárnap az aszfaltos gyorsaságikon az első kör jól sikerült, az előnyünket beosztva megőriztük az első helyünket. A második körben volt egy apró hibám. Az utolsó gyorsaságin pedig szétugrott a váltókulisszánk. A gyorsaságin sikerült valahogy ötödikbe rakni és úgy jöttünk le a szakaszról. Azt hittem, elveszítettük a második helyezésünket is, de szerencsére volt annyi előnyünk, hogy még ez a műszaki hiba is belefért.

KrozserFehervarIMG_2997 (Large)

Nagyon örülök mind a két eredménynek, szerintem ez hatalmas elismerés az MHH Teamnek, és nagyon jó visszajelzés volt arra, hogy jó úton járunk. Sokat dolgoztunk azért, hogy ez az eredmény megszülethessen, és még sok munka áll előttünk, de az ilyen versenyekből nagyon sok erőt tudunk meríteni.

A FEHÉRVÁR RALI VÉGEREDMÉNYE:
1. Herczig Norbert–Igor Bacigal, Skoda Fabia S2000, 1:17:06,4
2. Krózser Menyhért–Papp György, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +36,7
3. Kazár Miklós–Szőke Tamás, Ford Fiesta RRC, +40,4
4. Botka Dávid–Mihalik Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +48,5
5. Turán Frigyes–Zsiros Gábor, Peugeot 208 T16 R5, +53,6
6. Ollé Sándor–Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000, +1:47,2
7. Lukács Kornél–Mesterházi Márk, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +2:44,1
8. Balogh János–Holczer Dániel, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +2:59,2
9. Kovács Antal–Istovics Gergő, Mitsubishi Lancer Evo 6/9, +3:14,5
10. Spitzmüller–Szigeti, Mitsubishi Lancer Evo X R4, +3:21,0

KrozserFehervar079B4622 (Large)

A FEHÉRVÁR RALI MURVA BAJNOKI FUTAM VÉGEREDMÉNYE:
1. Krózser Menyhért–Papp György, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, 42:21,3
2. Herczig Norbert–Igor Bacigal, Skoda Fabia S2000, +7,1
3. Kazár Miklós–Szőke Tamás, Ford Fiesta RRC, +25,8
4. Botka Dávid–Mihalik Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +27,6
5. Turán Frigyes–Zsiros Gábor, Peugeot 208 T16 R5, +33,8
6. Ollé Sándor–Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000, +45,4
7. Lukács Kornél–Mesterházi Márk, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +1:00,4
8. Balogh János–Holczer Dániel, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +1:46,2
9. Kovács Antal–Istovics Gergő, Mitsubishi Lancer Evo 6/9, +1:58,5
10. Nagy Mátyás–Nagy Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4, +2:01,6

KrozserFehervar_4003 (Large)

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax