Krózser egyik legsikeresebb versenyére tér vissza

MHH Rally & Kart Team, Fehérvár Rali (június 12–14.) előzetes

Az MHH Team fennállásának egyik legsikeresebb versenye volt a tavalyi Fehérvár Rali, amelyen Krózser Menyhért megnyerte az első napi murva bajnoki futamot, másnap pedig az első kör végéig aszfalton is élen állt, végül pályafutása legjobb eredményét megismételve abszolút második helyen végzett. Az idén Buchholz János navigálásával tét és nyomás nélkül szeretnének autózni az Országos Ralibajnokság negyedik, valamint a Murva Országos Ralibajnokság második futamán, és a Mitsubishi Lancer Evo IX-cel egy igazán jó eredménnyel szeretnék megörvendeztetni a szurkolóikat.

IMG_4565 (Large)

Három kérdés Krózser Menyhérthez

Tavaly abszolút második lettél Fehérváron, a murva bajnoki futamot megnyerted. Az idén milyen eredményre számítasz?

Nagyon nehéz eredményre tippelni, mert ahogyan tavaly is sokesélyesek voltak a versenyek, az idén is azok. Mindent bele fogunk adni, remélem, hogy gyorsak tudunk lenni. Tavaly minden jól jött ki ezen a versenyen, talán, ha egy kis szerencsénk lenne és az első szakaszok jól sikerülnének, akkor most is eredményesek lehetünk. Az autónk jó, szerintem most is alkalmas arra, hogy murván és aszfalton is gyorsak legyünk, és akár nyerni is lehet vele. Az eddigi három versenyünk nem sikerült túl jól, a bajnokságban eléggé le vagyunk maradva, ezért aztán nyomás sincs rajtunk. Szeretnénk élvezni a versenyt.

KrozserMiskolc04 (Large)

Tavaly a Fehérvár Ralin érted el a legjobb aszfaltos eredményedet, szereted ezeket a pályákat?

Ezen látod, még nem gondolkoztam, hogy miért pont Fehérváron mentünk a legjobban aszfalton. Persze, szeretem ezeket a pályákat, de ilyen szinten ez már nem lehet döntő.

Krozser2015003Eger (Large)

Milyen nehézséget okoz a vegyes talaj, hogy az első napon murván, a másodikon aszfalton versenyeztek?

Nyilván nem egyszerű dolog, hiszen másképp működik az autó murván és másképp aszfalton. Más stílusban kell vezetni és a murvás pályák hosszú féktávjai után nagyon gyorsan át kell állítani a fejedet az aszfaltos pályák rövid féktávjaira. Tavaly az első körben talán azért tudtunk az élen maradni, mert ez az átállás gyorsan ment. Régen sok ilyen vegyes talajú verseny volt. A rali az improvizációról és az alkalmazkodásról szól. Szerintem egy ilyen feladatot meg kell oldania egy raliversenyzőnek. Az viszont igaz, hogy a vegyes talaj változatosabbá, izgalmasabbá teszi a versenyt.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches,

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.