Krózser elégedett

Akár dobogós helyezésért is versenyezhetett volna Krózser Menyhért és Papp György a Vredestein Miskolc Rali utolsó gyorsasági szakaszán, amikor azonban defektet kaptak. Mivel még elég sok volt a célig, a pályán kellett kicserélniük a kereket, ami a tönkrement emelő miatt meghiúsult, és a verseny feladására kényszerültek. Az MHH Team párosa ennek ellenére elégedett a versennyel, hiszen végig az élmezőnyben autóztak, rengeteg tapasztalatra tettek szert a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel, amelyet később kamatoztathatnak.

Krozser0900

Krózser Menyhért: – Nagyon jó kis verseny volt, nagyon jó mezőnnyel. Nekünk ez volt az első alkalom, hogy éles körülmények között mehettünk a Mitsubishivel és tudtuk, hogy be kell tartanunk a lépcsőfokokat. Ennek ellenére az élmezőnyben tudtunk autózni.

Sokáig az abszolút hatodik helyen álltunk, az utolsó előtti gyorsaságin feljöttünk az ötödik helyre és az utolsó szakaszon akár dobogós helyezésért is versenyezhettünk volna, amikor defektet kaptunk. Sok volt még a célig, ezért mindenképpen ki kellett cserélnünk a kereket a pályán. El is kezdtük, de tönkrement az emelőnk, így nem tudtuk felemelni az autót. Nagyon bosszantott a kiesés, de hát a rali már csak ilyen.

Sok pozitívuma volt azonban a versenynek. Először is nagyon jó a szervizcsapatunk, tökéletes autót kaptunk tőlük és hatalmas motivációt jelent ilyen háttérrel versenyezni. Két rövid tesztet leszámítva ez volt az első alkalom, hogy a Mitsubishit vezettem, úgyhogy egy nagy teszt volt a verseny. Sokat haladtunk előre az autó megismerésével, biztos vagyok benne, hogy a következő versenyeken még gyorsabbak leszünk.

Krozser9897

Az év elején is azt gondoltam, hogy az R4-es autóval az élmezőnyben lehet autózni, ezt a Miskolc Rali megerősítette. Nagyon erős és kiegyensúlyozott a mezőny. Nemcsak a technika számít, hanem az is, ki hogyan tud felkészülni a versenyekre, ott hogyan tud reagálni az adott helyzetekre. Szerintem komoly meccsek lesznek még az idén. A kiesésünk ellenére tele vagyok optimizmussal és várom a következő megmérettetést.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program