Krózser elégedett

Akár dobogós helyezésért is versenyezhetett volna Krózser Menyhért és Papp György a Vredestein Miskolc Rali utolsó gyorsasági szakaszán, amikor azonban defektet kaptak. Mivel még elég sok volt a célig, a pályán kellett kicserélniük a kereket, ami a tönkrement emelő miatt meghiúsult, és a verseny feladására kényszerültek. Az MHH Team párosa ennek ellenére elégedett a versennyel, hiszen végig az élmezőnyben autóztak, rengeteg tapasztalatra tettek szert a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel, amelyet később kamatoztathatnak.

Krozser0900

Krózser Menyhért: – Nagyon jó kis verseny volt, nagyon jó mezőnnyel. Nekünk ez volt az első alkalom, hogy éles körülmények között mehettünk a Mitsubishivel és tudtuk, hogy be kell tartanunk a lépcsőfokokat. Ennek ellenére az élmezőnyben tudtunk autózni.

Sokáig az abszolút hatodik helyen álltunk, az utolsó előtti gyorsaságin feljöttünk az ötödik helyre és az utolsó szakaszon akár dobogós helyezésért is versenyezhettünk volna, amikor defektet kaptunk. Sok volt még a célig, ezért mindenképpen ki kellett cserélnünk a kereket a pályán. El is kezdtük, de tönkrement az emelőnk, így nem tudtuk felemelni az autót. Nagyon bosszantott a kiesés, de hát a rali már csak ilyen.

Sok pozitívuma volt azonban a versenynek. Először is nagyon jó a szervizcsapatunk, tökéletes autót kaptunk tőlük és hatalmas motivációt jelent ilyen háttérrel versenyezni. Két rövid tesztet leszámítva ez volt az első alkalom, hogy a Mitsubishit vezettem, úgyhogy egy nagy teszt volt a verseny. Sokat haladtunk előre az autó megismerésével, biztos vagyok benne, hogy a következő versenyeken még gyorsabbak leszünk.

Krozser9897

Az év elején is azt gondoltam, hogy az R4-es autóval az élmezőnyben lehet autózni, ezt a Miskolc Rali megerősítette. Nagyon erős és kiegyensúlyozott a mezőny. Nemcsak a technika számít, hanem az is, ki hogyan tud felkészülni a versenyekre, ott hogyan tud reagálni az adott helyzetekre. Szerintem komoly meccsek lesznek még az idén. A kiesésünk ellenére tele vagyok optimizmussal és várom a következő megmérettetést.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.