Krózser elégedett

Akár dobogós helyezésért is versenyezhetett volna Krózser Menyhért és Papp György a Vredestein Miskolc Rali utolsó gyorsasági szakaszán, amikor azonban defektet kaptak. Mivel még elég sok volt a célig, a pályán kellett kicserélniük a kereket, ami a tönkrement emelő miatt meghiúsult, és a verseny feladására kényszerültek. Az MHH Team párosa ennek ellenére elégedett a versennyel, hiszen végig az élmezőnyben autóztak, rengeteg tapasztalatra tettek szert a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel, amelyet később kamatoztathatnak.

Krozser0900

Krózser Menyhért: – Nagyon jó kis verseny volt, nagyon jó mezőnnyel. Nekünk ez volt az első alkalom, hogy éles körülmények között mehettünk a Mitsubishivel és tudtuk, hogy be kell tartanunk a lépcsőfokokat. Ennek ellenére az élmezőnyben tudtunk autózni.

Sokáig az abszolút hatodik helyen álltunk, az utolsó előtti gyorsaságin feljöttünk az ötödik helyre és az utolsó szakaszon akár dobogós helyezésért is versenyezhettünk volna, amikor defektet kaptunk. Sok volt még a célig, ezért mindenképpen ki kellett cserélnünk a kereket a pályán. El is kezdtük, de tönkrement az emelőnk, így nem tudtuk felemelni az autót. Nagyon bosszantott a kiesés, de hát a rali már csak ilyen.

Sok pozitívuma volt azonban a versenynek. Először is nagyon jó a szervizcsapatunk, tökéletes autót kaptunk tőlük és hatalmas motivációt jelent ilyen háttérrel versenyezni. Két rövid tesztet leszámítva ez volt az első alkalom, hogy a Mitsubishit vezettem, úgyhogy egy nagy teszt volt a verseny. Sokat haladtunk előre az autó megismerésével, biztos vagyok benne, hogy a következő versenyeken még gyorsabbak leszünk.

Krozser9897

Az év elején is azt gondoltam, hogy az R4-es autóval az élmezőnyben lehet autózni, ezt a Miskolc Rali megerősítette. Nagyon erős és kiegyensúlyozott a mezőny. Nemcsak a technika számít, hanem az is, ki hogyan tud felkészülni a versenyekre, ott hogyan tud reagálni az adott helyzetekre. Szerintem komoly meccsek lesznek még az idén. A kiesésünk ellenére tele vagyok optimizmussal és várom a következő megmérettetést.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.