Krózser első abszolút győzelme

Pályafutása első abszolút győzelmét aratta a Krózser Menyhért–Papp György kettős a Bükfürdő Ralin, az Országos Murva Ralibajnokság nyitófutamán. Az MHH Team párosa a 11 gyorsasági szakaszból nyolcat megnyert a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel, és magabiztos győzelmet aratott, amivel a bajnokságot is vezetik.

_BUK6557 (Large)

Krózser Menyhért: – Szenzációs érzés volt győzni. Korábban nyertem már kategóriát, de egészen más dolog egy verseny abszolút első helyén végezni. A győzelem mindig jó dolog, de ez most még édesebb.

Nehéz verseny volt, de nem is vártunk mást. Péntek éjszaka az eső eláztatta a pályákat, amik szombaton folyamatosan száradtak, így mindig változott a tapadás, sohasem lehettél biztos a féktávban, ráadásul elég tempós pályákon.

_BUK4341 (Large)

A versenyt 30 másodperc büntetéssel kezdtük a pályabejáráson mért sebességtúllépés miatt. Az első szakaszon rossz hajtásbeállítással mentünk, ami miatt nem találtam be a kanyarokban, de a második gyorsaságira orvosoltuk. Innentől kezdve nyolc gyorsaságit nyertünk, az utolsó kettőn már taktikáztunk, a tempós részeket nem vállaltam el.

Nem mondanám sima győzelemnek, mert ilyen körülmények között az utolsó métereken is bármi megtörténhet. Nagyon sok munkát fektettünk a felkészülésbe, a csapat rengeteg tapasztalatot, beállítást hozott, folyamatosan jó gumit választottunk és Papp Gyurival az elején jól kaptuk el a fonalat.

_BUK4941 (Large)

Szombat este volt egy kis ünneplés, de egy-két adatot még gyorsan ki is elemeztünk. Szeretnénk a csapat lendületét megtartani és minden tapasztalatot felhasználni a következő versenyeken.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program