Krózser első abszolút győzelme

Pályafutása első abszolút győzelmét aratta a Krózser Menyhért–Papp György kettős a Bükfürdő Ralin, az Országos Murva Ralibajnokság nyitófutamán. Az MHH Team párosa a 11 gyorsasági szakaszból nyolcat megnyert a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel, és magabiztos győzelmet aratott, amivel a bajnokságot is vezetik.

_BUK6557 (Large)

Krózser Menyhért: – Szenzációs érzés volt győzni. Korábban nyertem már kategóriát, de egészen más dolog egy verseny abszolút első helyén végezni. A győzelem mindig jó dolog, de ez most még édesebb.

Nehéz verseny volt, de nem is vártunk mást. Péntek éjszaka az eső eláztatta a pályákat, amik szombaton folyamatosan száradtak, így mindig változott a tapadás, sohasem lehettél biztos a féktávban, ráadásul elég tempós pályákon.

_BUK4341 (Large)

A versenyt 30 másodperc büntetéssel kezdtük a pályabejáráson mért sebességtúllépés miatt. Az első szakaszon rossz hajtásbeállítással mentünk, ami miatt nem találtam be a kanyarokban, de a második gyorsaságira orvosoltuk. Innentől kezdve nyolc gyorsaságit nyertünk, az utolsó kettőn már taktikáztunk, a tempós részeket nem vállaltam el.

Nem mondanám sima győzelemnek, mert ilyen körülmények között az utolsó métereken is bármi megtörténhet. Nagyon sok munkát fektettünk a felkészülésbe, a csapat rengeteg tapasztalatot, beállítást hozott, folyamatosan jó gumit választottunk és Papp Gyurival az elején jól kaptuk el a fonalat.

_BUK4941 (Large)

Szombat este volt egy kis ünneplés, de egy-két adatot még gyorsan ki is elemeztünk. Szeretnénk a csapat lendületét megtartani és minden tapasztalatot felhasználni a következő versenyeken.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.