Krózser erősebb lesz Miskolcon

MHH Rally & Kart Team, Miskolc Rali (április 24-25.) előzetes

Egy évvel ezelőtt nagyon közel állt az MHH Rally & Kart Team, hogy dobogós helyen végezzen a Miskolc Ralin. Akkor, az utolsó gyorsasági szakaszon egy defekt megfosztotta őket ettől a lehetőségtől. Az idén Krózser Menyhért és Buchholz János a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel szeretne revansot venni, és jó eredménnyel zárni az Országos Ralibajnokság második futamát. A szezonnyitó Eger Ralin előfordult apró hibákat a csapat kiküszöbölte, túl vannak már egy teszten, illetve a verseny előtt egy további tesztet terveznek. Krózser szerint a felkészülésben nem lehet hiba, és erősebbek lesznek, mint a szezonnyitón.

Krozser2015027Eger (Large)

Három kérdés Krózser Menyhérthez

Mit vársz a Miskolc Ralitól?

Dobogót, természetesen. Szeretnénk gyorsabbak lenni, mint amilyenek Egerben voltunk. Ott sok apró hiba hátráltatott bennünket: a csapat is hibázott, én is. Az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy ezeket kiküszöböljük. Minden hibából tanulunk, folyamatosan fejlődünk. Eger óta volt már egy tesztünk és a verseny előtt fogunk tartani még egyet.  Sokkal erősebbek leszünk, mint a szezonnyitón voltunk.

Krozser2015062Eger (Large)

Mi lehet az MHH Team erőssége Miskolcon?

Szeretem a Miskolc Ralit, a pályákat, a környéket, a szurkolókat, a hangulatot. A pályák terén nem hiszem, hogy nagy meglepetés érhet minket. Egerben is elég változatosak voltak a szakaszok, Miskolcon is azok lesznek. A verseny egyik nehézsége lesz, hogy egy nap alatt rendezik, háromszor megyünk a pályákon, plusz a historic mezőny. Biztosan sok lesz a murvakihordás és a harmadik körre nagyon el fognak használódni a pályák. Három kör alatt az aszfaltos gyorsaságik legalább annyira el tudnak romlani, mint a murvások. Mi szeretjük az extrém körülményeket, úgyhogy talán ez az erősségünk lehet.

Mi a legjobb/legrosszabb emléked Miskolcról?

Az egyik legjobb emlékem, amikor az N3-as Hondával nyertünk. Miskolc valahogy mindig is munkás verseny volt számunkra. Akkor is nagyon meg kellett küzdenünk, volt műszaki hibánk, ebből adódóan én is hibáztam, de végül sikerült nyerni. Amikor egy eredményért ennyire meg kell dolgozni, az mindig emlékezetesebb marad. A legrosszabb egyértelműen a tavalyi verseny, amikor az utolsó gyorsaságin defekt miatt estünk ki, pedig versenyben voltunk az abszolút harmadik helyért.

Krozser2015005Eger (Large)

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program