Krózser hat hét alatt három IRC-futamon indul

Hat hét alatt mind a három hátralévő IRC-futamon – a bolgár Sliven, az olasz Sanremo és a Ciprus Rali – szeretne rajthoz állni Krózser Menyhért és Papp György. Az MHH Rally Team párosa az idén eddig négy IRC-futamon indult, amiből az első hármon műszaki hiba miatt kiestek, a Barum Ralin azonban megtört a jég és a kétkerékhajtású kupában a negyedik helyen végeztek. Így jelenleg 12 pontjuk van. A bajnokságot Harry Hunt vezeti 76 ponttal, Robert Consani a második 75-tel, Vlad Cosma és Martin Kangur pedig egyaránt 33 ponttal, holtversenyben a harmadikok. Tőlük 21 ponttal van lemaradva Krózser, így a bajnoki dobogó tűnhet reális célnak. Ehhez azonban szeptember 29–30-a között a Sliven Ralin meg kell kezdeni a felzárkózást, ami azért is lesz nehéz feladat, mert a bajnokság első négy helyezettje mind rajthoz áll a futamon.

„Az év elején a bajnoki cím volt a célunk az IRC kétkerékhajtású kupájában” – mondta Krózser Menyhért. „A három műszaki hibánk és az utána kihagyott versenyek miatt erre elúszott az esélyünk, de a dobogóért még harcba szeretnénk szállni.”

„Három nagyon nehéz verseny vár ránk. A Sliven Rali mindenki számára új lesz. Előzetesen annyit tudok róla, hogy nagyok a szintkülönbségek és sok a magyar pályákhoz hasonló fehér aszfalt. De nem is ez számít, hanem, hogy a bajnokság első négy helyezettje mind rajthoz áll, így ha fel akarunk zárkózni, akkor tőlük kell pontokat rabolni. Nem írnám le a bolgár versenyzőket sem, akik között több jó pilóta van, szerintem ők is bele fognak szólni az első öt hely sorsába. Ha itt dobogóra tudnánk állni, akkor azt nagyon nagy eredménynek érezném.”

„A Sanremo Ralit nem kell bemutatnom, hagyományosan ott a legerősebb a kétkerékhajtású mezőny, ráadásul nagyon jó, helyismerettel rendelkező versenyzők indulnak. A tavalyi Var és az idei Korzika Rali tapasztalataiból kiindulva úgy gondolom, hogy a legjobbakkal, akik ilyen pályákon nőttek fel, nem tudjuk felvenni a versenyt. Ha viszont tőlük kilométerenként egy másodpercet kapunk, akkor a középmezőny élén, az ötödik hely környékén lehet végezni. Itt ez lesz a tervünk.”

„A szezonzáró Ciprus Rali dupla szorzós lesz, ezért ennek a versenynek nagyon nagy a jelentősége. Aki bajnok vagy dobogós akar lenni, annak mindenképpen rajthoz kell állni. Nagyon sokat lehet rajta nyerni, de ugyanennyit veszíteni is. Ennek a versenynek ez lesz a legnagyobb nehézsége.”

„Annak örülök, hogy úgy néz ki, mind a három futamon komoly ellenfeleink lesznek, akikkel jót lehet vívni. Hat hét alatt három IRC-futamon rajthoz állni biztosan nem lesz könnyű feladat, de szeretjük a kihívásokat.”

IRC kétkerékhajtású bajnokság állása tíz futam után

1. Harry Hunt (GB) 76; 2. Robert Consani (F) 75; 3. Vlad Cosma (RO) és Martin Kangur (EE) 33; 5. Petru-Antone Boschetti (F), Simone Campedelli (I), Jan Černy (CZ), Paulo Maciel (P), Marty McCormack (GB) és Joan Vinyes (E) 25; … 26. Krózser Menyhért (H) 12

Az IRC-sorozat hátralévő futamai

  • Mabanol Sliven Rali (Bulgária), szeptember 28-30.
  • Sanremo Rali (Olaszország), október 12-13.
  • Ciprus Rali, november 2-3.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches,

R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program