Krózser második helyen áll a Sliven Ralin

Jókora meglepetést okozott Krózser Menyhért és Papp György az IRC-sorozat 11. futamán, a Sliven Ralin. Az MHH Rally Team párosa az első versenynap és kilenc gyorsasági szakasz után a kétkerékhajtású értékelés második helyén áll, megelőzve az összes IRC-menőt. Egyedül a hazai pálya előnyét élvező Todor Slavov volt gyorsabb náluk. A bajnokságot vezető Harry Hunttal szoros csatát vívtak, amíg a brit versenyző meg nem forgott, a pontversenyben második illetve harmadik helyen álló Robert Consaninál és Martin Kangurnál egész nap gyorsabbak voltak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Renault Clio R3-assal az abszolút értékelésben a hatodik helyen állnak.

„Nagyon jól sikerült a mai napunk” – mondta Krózser Menyhért. „Ahhoz képest, hogy most versenyzünk itt először, az első kör négy gyorsasági szakaszát nagyon megnyomtuk. Azzal tisztában voltunk, hogy Slavov nagyon gyors lesz és vele nem tudjuk felvenni a versenyt, de Hunttal nagyon jót vívtunk a verseny elején. Consani autója szerintem nem megy tökéletesen, de Kangurnak semmi problémája nem volt és így is egy perccel verni tudtuk.”

„Hunt hibája után a második körben mi is kicsit óvatosabbra vettük a lépést, főleg a mai nap utolsó előtti gyorsaságiján, ami borzalmasan kihordásos volt. Itt ráadásul elromlott a hangosításunk, ami miatt fél percet kaptunk Slavovtól. A többi gyorsaságin második, harmadik időket tudtunk menni, ami nagyon jó eredmény. Ezzel a második helyezéssel abszolút elégedett vagyok. Slavov majdnem két perccel vezet előttünk, Kangur pedig egy perccel van lemaradva tőlünk, ezért a holnapi négy gyorsaságin ésszel szeretnénk menni, és megtartani a második helyünket. Ha ez sikerül, az utolsó két futamon még versenyben lehetünk a bajnoki dobogóért.”

Papp György navigátor is maximálisan elégedett volt a teljesítményükkel, főleg a gumiválasztással és a gumigazdálkodással, de a rendezést is kiválónak tartja.

„Nagyon jó volt ma a gumiválasztásunk és a gumigazdálkodásunk is” – mondta Papp György. „Mind a két körben négy gyorsaságit kellett ugyanazzal a szett gumival teljesíteni, ráadásul, az utolsó gyorsasági vége lefelé ment, rengeteg visszafordítóval. Nagyon be kellett osztani a gumikat és észnél kellett lenni.”

„Az ellenfeleink körében elég nagy meglepetést okoztunk a második helyünkkel, nem gondolták volna, hogy ilyen jól fogunk menni. A versenyt vezető Slavovot ismertük korábbról, ment a vb-n és Ek-n is, nagyon tapasztalt, nagyon jó versenyző, aki ismeri a helyi viszonyokat, úgyhogy abszolút ő a mérce ezen a versenyen. Néhány gyorsaságin egész jól tudtuk tartani vele a lépést.”

„A verseny rendezése kiváló, meglepően kedvesek és segítőkészek a rendezők, nagyon jók a pályák. Az időtervet úgy állították össze, hogy a pályabejárástól a verseny céljáig mindenre legyen időnk, tudjunk regenerálódni. Rengeteg néző van, jó a hangulat és mi is nagyon jól érezzük magunkat.”

A Sliven Rali kétkerékhajtású kupájának állása az első nap után*

  • 1.             Slavov–Filipov          Renault Clio R3           1:15:23,6
  • 2.             Krózser–Papp         Renault Clio R3          +1:53,4
  • 3.             Kangur–Järveoja     Honda Civic Type R3  +3:02,0
  • 4.             Bostanci–Vatansever Ford Fiesta R2           +4:32,8
  • 5.             Consani–Klinger      Renault Megane RS    +5:04,2
  • 6.             Titov–Mirchev         Citroën DS3 R3T          +6:27,4
  • 7.             Stratieva–Poenaru  Citroën C2 R2 Max      +6:47,5
  • 8.             Banaz–Erdener        Ford Fiesta R2             +7:40,0
  • 9.             Biçakçioglu–Ceylan Fiat Punto S1600         +16:11,0
  • *forrás: irc-results.com

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches,

R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

 

További információ:

www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

 

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax