Krózser második helyen áll a Sliven Ralin

Jókora meglepetést okozott Krózser Menyhért és Papp György az IRC-sorozat 11. futamán, a Sliven Ralin. Az MHH Rally Team párosa az első versenynap és kilenc gyorsasági szakasz után a kétkerékhajtású értékelés második helyén áll, megelőzve az összes IRC-menőt. Egyedül a hazai pálya előnyét élvező Todor Slavov volt gyorsabb náluk. A bajnokságot vezető Harry Hunttal szoros csatát vívtak, amíg a brit versenyző meg nem forgott, a pontversenyben második illetve harmadik helyen álló Robert Consaninál és Martin Kangurnál egész nap gyorsabbak voltak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Renault Clio R3-assal az abszolút értékelésben a hatodik helyen állnak.

„Nagyon jól sikerült a mai napunk” – mondta Krózser Menyhért. „Ahhoz képest, hogy most versenyzünk itt először, az első kör négy gyorsasági szakaszát nagyon megnyomtuk. Azzal tisztában voltunk, hogy Slavov nagyon gyors lesz és vele nem tudjuk felvenni a versenyt, de Hunttal nagyon jót vívtunk a verseny elején. Consani autója szerintem nem megy tökéletesen, de Kangurnak semmi problémája nem volt és így is egy perccel verni tudtuk.”

„Hunt hibája után a második körben mi is kicsit óvatosabbra vettük a lépést, főleg a mai nap utolsó előtti gyorsaságiján, ami borzalmasan kihordásos volt. Itt ráadásul elromlott a hangosításunk, ami miatt fél percet kaptunk Slavovtól. A többi gyorsaságin második, harmadik időket tudtunk menni, ami nagyon jó eredmény. Ezzel a második helyezéssel abszolút elégedett vagyok. Slavov majdnem két perccel vezet előttünk, Kangur pedig egy perccel van lemaradva tőlünk, ezért a holnapi négy gyorsaságin ésszel szeretnénk menni, és megtartani a második helyünket. Ha ez sikerül, az utolsó két futamon még versenyben lehetünk a bajnoki dobogóért.”

Papp György navigátor is maximálisan elégedett volt a teljesítményükkel, főleg a gumiválasztással és a gumigazdálkodással, de a rendezést is kiválónak tartja.

„Nagyon jó volt ma a gumiválasztásunk és a gumigazdálkodásunk is” – mondta Papp György. „Mind a két körben négy gyorsaságit kellett ugyanazzal a szett gumival teljesíteni, ráadásul, az utolsó gyorsasági vége lefelé ment, rengeteg visszafordítóval. Nagyon be kellett osztani a gumikat és észnél kellett lenni.”

„Az ellenfeleink körében elég nagy meglepetést okoztunk a második helyünkkel, nem gondolták volna, hogy ilyen jól fogunk menni. A versenyt vezető Slavovot ismertük korábbról, ment a vb-n és Ek-n is, nagyon tapasztalt, nagyon jó versenyző, aki ismeri a helyi viszonyokat, úgyhogy abszolút ő a mérce ezen a versenyen. Néhány gyorsaságin egész jól tudtuk tartani vele a lépést.”

„A verseny rendezése kiváló, meglepően kedvesek és segítőkészek a rendezők, nagyon jók a pályák. Az időtervet úgy állították össze, hogy a pályabejárástól a verseny céljáig mindenre legyen időnk, tudjunk regenerálódni. Rengeteg néző van, jó a hangulat és mi is nagyon jól érezzük magunkat.”

A Sliven Rali kétkerékhajtású kupájának állása az első nap után*

  • 1.             Slavov–Filipov          Renault Clio R3           1:15:23,6
  • 2.             Krózser–Papp         Renault Clio R3          +1:53,4
  • 3.             Kangur–Järveoja     Honda Civic Type R3  +3:02,0
  • 4.             Bostanci–Vatansever Ford Fiesta R2           +4:32,8
  • 5.             Consani–Klinger      Renault Megane RS    +5:04,2
  • 6.             Titov–Mirchev         Citroën DS3 R3T          +6:27,4
  • 7.             Stratieva–Poenaru  Citroën C2 R2 Max      +6:47,5
  • 8.             Banaz–Erdener        Ford Fiesta R2             +7:40,0
  • 9.             Biçakçioglu–Ceylan Fiat Punto S1600         +16:11,0
  • *forrás: irc-results.com

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches,

R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

 

További információ:

www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program