Krózser második helyről esett ki a Sliven Ralin

Sajnos nem sikerült a bravúr Krózser Menyhértnek és Papp Györgynek a Sliven Ralin, ahol az utolsó előtti gyorsasági szakaszon lecsúsztak az útról és az abszolút hatodik és az IRC kétkerékhajtású kupájának a második helyéről estek ki. Az MHH Rally Team párosa addig nagyon jól szerepelt a versenyen, és a hazai pálya előnyét élvező Todor Slavov kivételével mindenkit vertek, beleértve az IRC kétkerékhajtású kupájának élmenőit, Harry Huntot, Robert Consanit és Martin Kangurt is.

„Egyáltalán nem siettünk, egy perc húsz másodperccel voltunk a harmadik helyezett Kangur előtt és már csak két gyorsasági volt hátra” – mesélte Krózser Menyhért. „160-ról fékeztem, az egyik kerék egy pillanatra elvesztette a tapadást, blokkolt és így már nem fértünk be a kanyarba. Ráhúztam a kéziféket és beestünk a szalagkorlát vége és egy fa közé. Kb. hat métert csúsztunk lefelé. Az autó eleje és a hátulja is megsérült. Valószínűleg, ha az úton maradunk, akkor sem tudtuk volna folytatni, de nem olyan vészes a sérülés. Holnap érkezik vissza a Renault-nk Magyarországra, és ha a műhelyben szétszedik, akkor derül ki, mit kell rajta cserélni vagy javítani. Papp Gyurival mi nem sérültünk meg.”

„Sajnálom, hogy így alakult és nem tudtunk célba érni. Ezzel elúszott egy csomó pontunk, amivel pedig a kétkerékhajtású bajnokságban az ötödik helyre léptünk volna előre és a dobogó is belátható közelségben lett volna.”

„Pozitívuma volt viszont a versenynek, hogy az esésig nagyon jól mentünk és verni tudtuk az IRC kétkerékhajtású mezőnyét. Talán az idén itt tudtunk a leggyorsabbak lenni, ami biztató előjel a jövőre nézve.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program