Krózser második helyről esett ki a Sliven Ralin

Sajnos nem sikerült a bravúr Krózser Menyhértnek és Papp Györgynek a Sliven Ralin, ahol az utolsó előtti gyorsasági szakaszon lecsúsztak az útról és az abszolút hatodik és az IRC kétkerékhajtású kupájának a második helyéről estek ki. Az MHH Rally Team párosa addig nagyon jól szerepelt a versenyen, és a hazai pálya előnyét élvező Todor Slavov kivételével mindenkit vertek, beleértve az IRC kétkerékhajtású kupájának élmenőit, Harry Huntot, Robert Consanit és Martin Kangurt is.

„Egyáltalán nem siettünk, egy perc húsz másodperccel voltunk a harmadik helyezett Kangur előtt és már csak két gyorsasági volt hátra” – mesélte Krózser Menyhért. „160-ról fékeztem, az egyik kerék egy pillanatra elvesztette a tapadást, blokkolt és így már nem fértünk be a kanyarba. Ráhúztam a kéziféket és beestünk a szalagkorlát vége és egy fa közé. Kb. hat métert csúsztunk lefelé. Az autó eleje és a hátulja is megsérült. Valószínűleg, ha az úton maradunk, akkor sem tudtuk volna folytatni, de nem olyan vészes a sérülés. Holnap érkezik vissza a Renault-nk Magyarországra, és ha a műhelyben szétszedik, akkor derül ki, mit kell rajta cserélni vagy javítani. Papp Gyurival mi nem sérültünk meg.”

„Sajnálom, hogy így alakult és nem tudtunk célba érni. Ezzel elúszott egy csomó pontunk, amivel pedig a kétkerékhajtású bajnokságban az ötödik helyre léptünk volna előre és a dobogó is belátható közelségben lett volna.”

„Pozitívuma volt viszont a versenynek, hogy az esésig nagyon jól mentünk és verni tudtuk az IRC kétkerékhajtású mezőnyét. Talán az idén itt tudtunk a leggyorsabbak lenni, ami biztató előjel a jövőre nézve.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.