Krózser második helyről esett ki a Sliven Ralin

Sajnos nem sikerült a bravúr Krózser Menyhértnek és Papp Györgynek a Sliven Ralin, ahol az utolsó előtti gyorsasági szakaszon lecsúsztak az útról és az abszolút hatodik és az IRC kétkerékhajtású kupájának a második helyéről estek ki. Az MHH Rally Team párosa addig nagyon jól szerepelt a versenyen, és a hazai pálya előnyét élvező Todor Slavov kivételével mindenkit vertek, beleértve az IRC kétkerékhajtású kupájának élmenőit, Harry Huntot, Robert Consanit és Martin Kangurt is.

„Egyáltalán nem siettünk, egy perc húsz másodperccel voltunk a harmadik helyezett Kangur előtt és már csak két gyorsasági volt hátra” – mesélte Krózser Menyhért. „160-ról fékeztem, az egyik kerék egy pillanatra elvesztette a tapadást, blokkolt és így már nem fértünk be a kanyarba. Ráhúztam a kéziféket és beestünk a szalagkorlát vége és egy fa közé. Kb. hat métert csúsztunk lefelé. Az autó eleje és a hátulja is megsérült. Valószínűleg, ha az úton maradunk, akkor sem tudtuk volna folytatni, de nem olyan vészes a sérülés. Holnap érkezik vissza a Renault-nk Magyarországra, és ha a műhelyben szétszedik, akkor derül ki, mit kell rajta cserélni vagy javítani. Papp Gyurival mi nem sérültünk meg.”

„Sajnálom, hogy így alakult és nem tudtunk célba érni. Ezzel elúszott egy csomó pontunk, amivel pedig a kétkerékhajtású bajnokságban az ötödik helyre léptünk volna előre és a dobogó is belátható közelségben lett volna.”

„Pozitívuma volt viszont a versenynek, hogy az esésig nagyon jól mentünk és verni tudtuk az IRC kétkerékhajtású mezőnyét. Talán az idén itt tudtunk a leggyorsabbak lenni, ami biztató előjel a jövőre nézve.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

 

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax