Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: 23 előzés azért nem rossz

Szárnyalt Krózser Menyhért az olasz Kartsport Circuit bajnokság franciacortai hétvégéjén. Egy rajtbaleset miatt a második futamban az utolsó előtti helyről indult, de 23-at előzve a 6. helyre tornázta fel magát, miközben a leggyorsabb kört is megfutotta. 

Október 19-én és 26-án Lonatoban valamint Franciacortaban rendezik a kétfutamos WSK Final Cup bajnokságot. Erre a megmérettetésre készült Krózser Menyhért az olasz Kartsport Circuit sorozat záró futamán, Franciacortában. 

A felkészülés mellett gokart és motor teszt is szerepelt a programban, illetve nehezítő körülményként először versenyezhetett KZ2-ben MG gumikon. 

Ennek ellenére már az időmérőn is jó volt a tempója, a 30 fős KZ2-es mezőnyben harmadik lett, míg a 18 év alatti U18-as értékelésben első. 

Harmadik helyről rajtolva az első futamon jó esélye lett volna akár a győzelemre is, ám balesetbe keveredett és kiesett. 

A második futamban így az utolsó előtti (29.) helyről indult és valósággal szárnyalt. A húszkörös versenyen 23 pozíciót javított és a 6. helyet szerezte meg, miközben a verseny leggyorsabb körét is megfutotta. 

„Jó verseny volt, nagyon élveztem – lelkendezett Krózser Menyhért. – A mezőny nyilván nem volt olyan erős, mint a vb-n, vagy amilyen a hétvégén a WSK-n lesz várható, de Olaszországban mindig jó versenyzők ellen lehet harcolni. 

Több gokartot és motort is kipróbáltunk a hétvégén, illetve a KZ2-ben most mentem először MG gumival. Ez új feladatot jelentett, de gyorsan ráéreztem. 

Az időmérőn jó volt a tempóm, egy picit lehettem volna gyorsabb, de a harmadik hellyel így is elégedett vagyok. Az első futamon sajnos nem jött ki a lépés, mindjárt a rajtnál balesetbe keveredtem és kiestem. 

Ez egyben azt is jelentette, hogy a második futamon a 29. helyről rajtoltam. Innen jöttem fel a hatodikra. 23-at előzni egy KZ2-es mezőnyben azért nem rossz. Ráadásul a leggyorsabb kört is megfutottam.

Ezen a hétvégén is sok tapasztalatot szereztem, nagyon jó volt a mezőnyben harcolni a többiekkel. Úgy érzem, jó formában vagyok és felkészültünk a WSK Final Cupra.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények
Kartsport Circuit bajnokság, Franciacorta (Olaszország), 2023. november 10–12.

Résztvevők: 30 (U18: 11)
Időmérő: 3. (U18: 1.)
1. verseny: 29. – baleset
2. verseny: 6. (U18: 3.) – leggyorsabb kör

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program