Krózser Menyhért

Krózser Menyhért megérkezett a vb élmezőnyébe

Pályafutása egyik legjobb formáját hozta Krózser Menyhért a sarnói FIA gokart világbajnokság OK mezőnyében. A HUMDA Academy versenyzője fejben nagyon jól felépítette a hétvégét, a szuperfutamban és a döntőben is megvillantotta tudását, ahol végül a 20. helyet szerezte meg. Ami azonban ennél is fontosabb, megérkezett az OK élmezőnyébe. 

Rengeteg munkát és energiát fektetett Krózser Menyhért az idei szezonjába. A 14 éves versenyző tavaly novemberben váltott a felnőtt, OK kategóriára. A szezon első felében betegség miatt több versenyt is ki kellett hagynia, ami a tapasztalatszerzésben hátráltatta. Ráadásul az Eb-n és a vb-n is MG gumikat használnak, amelyek kitapasztalása is több időt vett igénybe. 

Az MHH Kart Team a vb előtt egy hónappal döntött úgy, hogy csapatot váltanak Menyával és a Fernando Alonso nevével fémjelezett DPK Racing színeiben folytatják. Az új csapat, az új váz és az új motor kiismerésére Menyának volt egy versenye, ami után az idei legkomolyabb megmérettetésén, az FIA világbajnokságon kellett bizonyítania. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Itt rekordszámú, 90 fős mezőny gyűlt össze, amely az idei szezonban egyben a legerősebbnek is számított. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző

Krózser Menyhért már az időmérőn is jól kezdett, csoportjában 7., összesítettben pedig 26. lett. Az előfutamokon kétszer is az 5. helyen végzett. 

A legjobb formáját azonban a szuperfutamra tartogatta. Itt a 12. helyről rajtolva egészen a 6.-ig kapaszkodott fel, és csak miután beesett a spoilere, ami miatt öt másodperc büntetés jár, sorolták vissza a 11. helyre. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A döntőben a 23.-ról rajtolt és összesen 12-szer előzve a 13. helyen futott be. A spoilere ezen a futamos is beesett, így a büntetéssel végül 20. lett. 

Az eredménynél azonban sokkal fontosabb, hogy ezzel a teljesítményével kevesebb mint egy év alatt felért az OK kategória élmezőnyében, ahol nem ritkák az olyan versenyzők, akik négy vagy még több év tapasztalattal rendelkeznek. 

„A két spoiler beesés nem kellett volna, de azt leszámítva elégedett vagyok – mondta Krózser Menyhért. – A két tesztnapon nagyon sokat dolgoztunk a beállításokon. Sikerült száraz és vizes pályára is jól belőni a technikát. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Az időmérőn a 90 fős mezőnyből 26. lettem, ami nem rossz, de szerettem volna ennél jobban szerepelni. Az első előfutamon még óvatos voltam, a másodikon megsérült a gokartom, de utána volt két nagyon jó futamom, amiken mind a kétszer 5. lettem. Itt már fel tudtam venni a versenyt az OK élmezőnyével és nagyon jókat harcoltam. 

A szuperfutamon a 12. helyről rajtoltam, nagyon harcos versenyen jöttem fel a 6. helyre, de a spoiler miatt megbüntettek. 

A döntőben a 23. helyről indultam, tíz helyet javítva jöttem fel a 13.-ra, de itt is beesett a spoilerem, így a büntetés után 20. lett. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Utólag visszatekintve, jó lett volna az első tízben végezni, de ha a tendenciát nézzük, akkor az egyértelműen felfelé ível. Remélem, lesz még az idén ennél jobb OK eredményem is.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK (Senior) eredmények

Résztvevők: 90
Időmérő csoport: 7.
Időmérő összesített: 26.
AB előfutam: 12.
BD előfutam: 18.
BF előfutam: 5.
BE előfutam: 11.
BC előfutam: 5.
Előfutamok utáni összesített eredmény: 24.
B Szuperfutam: 11.
Döntő: 20. 

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., HUMDA, HUMDA Academy, GR Motorsport

Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

Hideg Ádám: Pihenés, tanulás és jöhet az Eb

Valenciában veszi kezdetét a legrangosabb gokart sorozat, a négyfutamos FIA Európa-bajnokság. A verseny előtt a mezőny másfél hét pihenőt kapott, a HUMDA Academy által támogatott Hideg Ádámnak azonban nem nagyon volt szüksége pihenésre, inkább az iskolában pótolt. 

Négy hetet töltött egyhuzamban versenyzéssel Hideg Ádám, aki a Sodikart gyári csapatával két WSK-futamon, egy teszten és a Champions of the Future valenciai nyitófutamán állt rajthoz február végén, március elején. Az FIA Európa-bajnokság idei első futamát szintén Valenciában rendezik, de a két verseny között teszt tilalom volt a pályán, így minden részvevő kapott másfél hét pihenőt. 

„Nem nagyon volt szükségem pihenésre, én nagyon élveztem, hogy ennyit versenyezhetek, tesztelhetek – mosolygott Hideg Ádám. – Az is nagyon tetszett, amikor az olasz WSK-futamról egyenesen a tesztre utaztunk Valenciába. Mi hamarabb értünk oda, mint a csapat, így amikor megérkeztek segíthettem kipakolni a kamiont, összeállítani a gokartomat. Az ilyen alkalmak erősítik a csapatszellemet, több időd van megismerni a másikat. 

Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

Négy hét után végül a múlt héten hétfőn értünk haza, kedden mentem először iskolába. Két tannyelvű gimnáziumba járok, ahol az első évben az óráink nagyrésze angol. A négy hét alatt, amíg Olaszország és Spanyolország között ingáztunk, volt időm tanulni. Bár azért úgy könnyebb, hogy most iskolába jártam és az órán is meghallgathattam az anyagot, nem csak könyvből tanultam. A tanáraimtól nagyon sok segítséget kapok, nagyon jó fejek. Ráadásul a legfontosabb tantárgyat, az angolt, a versenyeken is tudom gyakorolni.

Az iskola miatt döntöttünk úgy, hogy csak csütörtökön utazunk ki. Most nem tudok segíteni a gokartom összeszerelésében, de a csapat is támogatja a tanulást, úgyhogy ezt megértik. 

Az FIA Európa-bajnokság az idei legfontosabb sorozatunk, a Sodikart nagyon szeretne rajta bizonyítani. Teszteltünk Valenciában, két hete versenyeztünk is a pályán, úgyhogy felkészültek vagyunk. Az időjárás kicsit melegebb lesz, mint legutóbb volt, amiben a vázaink talán jobban működnek. 

Esőt nem mondanak a hétvégére, de szelet igen. A valenciai pálya egyik sajátossága, hogy ha fúj a szél, akkor az nagyon erős. Alapesetben az időmérőn csak fél–egy tizedet számít a szélárnyék, de szerintem jobban jársz, ha egyedül mész és összeraksz egy tiszta kört. Ha viszont fúj a szél, akkor két–három tizeddel is gyorsabb lehetsz szélárnyékban. Ilyenkor már nem szabad egyedül menni. De ez csak az időmérőn számít, a futamokon úgyis a mezőnyben mész. 

Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

Két hete a Champions (of the Future) futamunk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a Sodikart gyári csapat ígéretet tett, hogy ledolgozzuk a motorerő hiányt. Ha ez meglesz, akkor minden adott egy jó eredmény elérésére.“ 

HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Hideg Ádám pénteken léphet először pályára, ahol két szabadedzés után déltől rendezik az időmérőt. Az öt előfutamból egyet pénteken, négyet pedig szombaton tartanak. Az elődöntőnek is beillő szuperfutamot és a döntőt pedig vasárnap rendezik. 

A Champions of the Future, és az FIA Európa-bajnokság 2023-as (OK kategória) versenynaptára

március 9–12. Valencia (Spanyolország) Champions of the Future
március 23–26. Valencia (Spanyolország) FIA Európa-bajnokság

május 3–6. Trinec (Csehország) Champions of the Future
május 18–21. Trinec (Csehország) FIA Európa-bajnokság

május 31–június 3. Rodby (Dánia) Champions of the Future
június 15–18. Rodby (Dánia) FIA Európa-bajnokság

július 12–15. Cremona (Olaszország) Champions of the Future
július 27–30. Cremona (Olaszország) FIA Európa-bajnokság

szeptember 13–16. Franciacorta (Olaszország) Champions of the Future
október 5–8. Franciacorta (Olaszország) FIA világbajnokság