Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Nehéz hétvége, de van megoldás

Pályafutása egyik legnehezebb hétvégéjét teljesítette Krózser Menyhért a WSK Open Cupon, az olaszországi Lonatóban. Két héttel korábban az FIA világbajnokság szuperfutamán és döntőjében is brillírozott a HUMDA Academy versenyzője. Most azonban száraz pályán a csapat nem találta a tempót, ráadásul egy baleset végleg megpecsételte a magyar versenyző sorsát. Esős pályán ugyan most is megmutatta gyorsaságát, de a hétvége eseményei nagyon felbosszantották. 

Komoly reményekkel érkezett Krózser Menyhért és a spanyol DPK Racing a WSK Open Cupra Lonatóba. Alig több mint egy hónapos közös munkájuk alatt egyre sikeresebbek lettek. Már az augusztus végi első futamuk, egy olasz bajnoki is jól sikerült, az FIA világbajnokságon pedig egyértelműen az OK mezőny elejébe küzdötték magukat. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Éppen ezért vártak sokat a WSK Open Cuptól, amelyen 30 fős OK mezőny gyűlt össze. Azonban már a szabadedzéseken látszott, hogy a technikás lonátói pályán Lecont gumikkal nincs meg az a tempójuk, ami két hete a gyors sarnói aszfalton MG abroncsokkal megvolt. 

Pénteken az esőben egy kicsit jobb volt a helyzet, Menya a 15. helyre kvalifikálta magát, majd az első előfutamban hét pozíciót javítva, a 8. helyig tört előre. Ekkor úgy tűnt, simán lehet akár top 5-ös eredmény is a hétvégén. A pálya azonban szombatra felszáradt, a másik két előfutamban nem tudott javítani. 

Az elődöntőben a rajt után az első három kanyarban három különböző baleset volt. Menya az első kettőt kikerülte, a harmadikban viszont a fűre kellett hajtania, ezért az utolsó helyre esett vissza. A döntőben a mezőny végéről rajtolva kétszer is kilökték, így egy igen nehéz hétvégén végzett a 22. helyen. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Az összes megpróbáltatás ellenére a 14 éves magyar versenyző nem a körülményekben kereste a hibát. 

„Nehéz hétvégénk volt, száraz pályán egyáltalán nem működött a csomagunk, de az az érzésem, hogy én sem tudtam jó teljesítményt nyújtani – mondta Krózser Menyhért. 

Sokkal többet vártunk magunktól. Az elmúlt két verseny alatt nagyon jól összeszoktam a csapattal. A két sarnói hétvégén jók voltak az elképzeléseink és nagyon jó volt a tempónk is. Sok munkát fektettünk ebbe a hétvégébe is, de ez most nem térült meg. Csak egyet tehetünk, még keményebben dolgozunk, hogy a technikás pályákon is gyorsak legyünk. Az biztos, hogy a DPK Racing nyerni akar, mint ahogyan én is. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Nagyon szimpatikus volt a csapat hozzáállása a nehéz hétvégéhez, szerintem együtt megtaláljuk a megoldást. Biztos vagyok benne, hogy a következő lonatói futamon gyorsabbak leszünk.“

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Krózser Menyhért legközelebb november közepén versenyezhet Lonatóban, a WSK Final Cup második futamán. 

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK (Senior) eredmények
WSK Open Cup, Lonato (Olaszország) 2022. szeptember 30.–október 2.

Résztvevők: 30
Időmérő összesített: 16.
1. előfutam: 8.
2. előfutam: 24.
3. előfutam: 22.
Előfutamok utáni összesített eredmény: 15.
Elődöntő: 24.
Döntő: 22. 

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., HUMDA Academy, HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., GR Motorsport

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program