Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Pole-pozíció, pályacsúcs és három győzelem

Mindent vitt Krózser Menyhért pályafutása második KZ2-es versenyén az ausztriai Bruckban, ahol új pályacsúccsal szerezte meg a pole-pozíciót. Az elődöntőt, a döntőt és a szuperdöntőt is megnyerte, ráadásul mind a háromszor ő futotta a leggyorsabb kört. Az MHH kart Team versenyzője ennél többet nem nyerhetett volna egyetlen hétvége alatt.

40,219 másodperc, 105,622 km/h-s átlagsebességgel. Ez az új KZ2-es pályacsúcs a brucki SpeedWorld gokart pályán, amelyet Krózser Menyhért állított fel az MNASZ Gokart Országos Bajnokság harmadik futamán.

Menya idén váltott OK-ról KZ2-es kategóriára és már az első tesztjén is nagyon gyors volt. Májusban az első KZ2-es futama után úgy nyilatkozott, hogy a rajtot kell még gyakorolni és minden rendben lesz. Most beváltotta az ígéretét.

„Nagyon jó hétvégénk volt – mosolygott Krózser Menyhért. – Az előző verseny után Kecskeméten gyakoroltuk az állórajtokat és már akkor éreztem, hogy jó hétvégénk lesz.

Fotó: Hajóka Sportfotó // MHH Kart Team, Krózser Menyhért

Bruckban a szabadedzéseken esett az eső és volt felszáradós pálya is. Mind a kettőn sok tapasztalatot szereztem. Az időmérőn új KZ2-es pályacsúcsot futottam, ami lehetett volna még jobb is, hogyha a gyorskörömben nem kell előznöm.

Az elődöntőben az élről rajtolva nyertem. A döntő lett egy kicsit kalandos. Itt a rajtprocedúra hosszabb volt, mint amire számítottam, a motorom megszívta magát benzinnel és befulladt a rajt pillanatában, így visszaesetem a negyedik helyre. Három kör alatt jöttem fel az elsőre. A szuperdöntőben már megint rendben volt minden és 12 másodperc előnnyel nyertem.

Mindig jó dolog nyerni, főleg pályacsúcsot felállítani, de én már a következő feladatra koncentrálok. Úgy érzem, hogy elég gyorsan sikerült kitapasztalnom a KZ2 alapjait, most jöhet egy teszt Olaszországban, utána pedig komoly nemzetközi mezőnyben szeretnék bizonyítani.“

Fotó: Hajóka Sportfotó // MHH Kart Team, Krózser Menyhért
Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

MNASz Gokart Országos Bajnokság, Bruck (Ausztria), 2023. június 9–11.
Résztvevők: 7
Időmérő: 1. (pályacsúcs)
Elődöntő: 1. (leggyorsabb kör)
Döntő:1. (leggyorsabb kör)
Szuperdöntő: 1. (leggyorsabb kör)
Összesített eredmény: 1.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – BRILLIANT Driver Program

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém