Krózser motivált a szezonnyitó előtt

A Miskolc Rali előtti héten kétszer is tesztelhette új Mitsubishi Lancer Evo IX R4-esét Krózser Menyhért és Papp György. Az MHH Team párosának meggyőződése, hogy a tavalyi WRC után jó választás volt a Mitsubishi, amiben sok lehetőséget látnak, éppen ezért nagyon bizakodók a szezon előtt.

Krozser_Mitsubishi

Krózser Menyhért: – A múlt héten kétszer is teszteltem a Mitsubishivel. Az első a felújítás utáni shake down volt, pár nappal később pedig esőben is ki tudtam próbálni, hogyan viselkedik vízen. Az elmúlt időszakban nagyon sokféle autóval versenyeztem, ezért nem okozott nagy gondot az átállás.

Sokan kérdezték, hogy milyen a Subaru WRC után egy R4-esbe ülni, és hogy nem jelent-e visszalépést. Én meg sem próbáltam a két autót összehasonlítani. Tavaly hatalmas kihívást jelentett WRC-vel menni. Az idén viszont a Mitsubishi a kihívás. Ezzel az autóval sokkal többet tudunk tesztelni, el tudunk menni vele ralisprintekre. Jobban ki tudjuk ismerni és jobban ki is tudjuk autózni, mint a WRC-t. Ezért gondolom, hogy engem is és az egész MHH Teamet is motiválja az új autó.

Hogy mennyire tudjuk kiautózni Miskolcon, és hogy ez milyen eredményre lesz elég, azt nem tudom megmondani. Sok jó autó és sok nagyon jó versenyző van a mezőnyben. Nekünk azonban nem is annyira rájuk, hanem magunkra kell most koncentrálunk. Ha sikerül jóízűt autóznunk, akkor szerintem az eredmények is jönnek. Nem szabad azonban türelmetlennek lennünk, ezért nem tűzök ki számszerű eredményt magam elé.

A múlt héten Fodor Géza gokarttal egy második helyezéssel kezdte az MHH Team idei szezonját, ami nem rossz eredmény, bár tőle egyértelműen győzelmeket várunk az idén. Nekünk most az a célunk, hogy Miskolcon a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, a többit pedig meglátjuk.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program