Krózser motivált a szezonnyitó előtt

A Miskolc Rali előtti héten kétszer is tesztelhette új Mitsubishi Lancer Evo IX R4-esét Krózser Menyhért és Papp György. Az MHH Team párosának meggyőződése, hogy a tavalyi WRC után jó választás volt a Mitsubishi, amiben sok lehetőséget látnak, éppen ezért nagyon bizakodók a szezon előtt.

Krozser_Mitsubishi

Krózser Menyhért: – A múlt héten kétszer is teszteltem a Mitsubishivel. Az első a felújítás utáni shake down volt, pár nappal később pedig esőben is ki tudtam próbálni, hogyan viselkedik vízen. Az elmúlt időszakban nagyon sokféle autóval versenyeztem, ezért nem okozott nagy gondot az átállás.

Sokan kérdezték, hogy milyen a Subaru WRC után egy R4-esbe ülni, és hogy nem jelent-e visszalépést. Én meg sem próbáltam a két autót összehasonlítani. Tavaly hatalmas kihívást jelentett WRC-vel menni. Az idén viszont a Mitsubishi a kihívás. Ezzel az autóval sokkal többet tudunk tesztelni, el tudunk menni vele ralisprintekre. Jobban ki tudjuk ismerni és jobban ki is tudjuk autózni, mint a WRC-t. Ezért gondolom, hogy engem is és az egész MHH Teamet is motiválja az új autó.

Hogy mennyire tudjuk kiautózni Miskolcon, és hogy ez milyen eredményre lesz elég, azt nem tudom megmondani. Sok jó autó és sok nagyon jó versenyző van a mezőnyben. Nekünk azonban nem is annyira rájuk, hanem magunkra kell most koncentrálunk. Ha sikerül jóízűt autóznunk, akkor szerintem az eredmények is jönnek. Nem szabad azonban türelmetlennek lennünk, ezért nem tűzök ki számszerű eredményt magam elé.

A múlt héten Fodor Géza gokarttal egy második helyezéssel kezdte az MHH Team idei szezonját, ami nem rossz eredmény, bár tőle egyértelműen győzelmeket várunk az idén. Nekünk most az a célunk, hogy Miskolcon a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, a többit pedig meglátjuk.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax