Krózser motivált a szezonnyitó előtt

A Miskolc Rali előtti héten kétszer is tesztelhette új Mitsubishi Lancer Evo IX R4-esét Krózser Menyhért és Papp György. Az MHH Team párosának meggyőződése, hogy a tavalyi WRC után jó választás volt a Mitsubishi, amiben sok lehetőséget látnak, éppen ezért nagyon bizakodók a szezon előtt.

Krozser_Mitsubishi

Krózser Menyhért: – A múlt héten kétszer is teszteltem a Mitsubishivel. Az első a felújítás utáni shake down volt, pár nappal később pedig esőben is ki tudtam próbálni, hogyan viselkedik vízen. Az elmúlt időszakban nagyon sokféle autóval versenyeztem, ezért nem okozott nagy gondot az átállás.

Sokan kérdezték, hogy milyen a Subaru WRC után egy R4-esbe ülni, és hogy nem jelent-e visszalépést. Én meg sem próbáltam a két autót összehasonlítani. Tavaly hatalmas kihívást jelentett WRC-vel menni. Az idén viszont a Mitsubishi a kihívás. Ezzel az autóval sokkal többet tudunk tesztelni, el tudunk menni vele ralisprintekre. Jobban ki tudjuk ismerni és jobban ki is tudjuk autózni, mint a WRC-t. Ezért gondolom, hogy engem is és az egész MHH Teamet is motiválja az új autó.

Hogy mennyire tudjuk kiautózni Miskolcon, és hogy ez milyen eredményre lesz elég, azt nem tudom megmondani. Sok jó autó és sok nagyon jó versenyző van a mezőnyben. Nekünk azonban nem is annyira rájuk, hanem magunkra kell most koncentrálunk. Ha sikerül jóízűt autóznunk, akkor szerintem az eredmények is jönnek. Nem szabad azonban türelmetlennek lennünk, ezért nem tűzök ki számszerű eredményt magam elé.

A múlt héten Fodor Géza gokarttal egy második helyezéssel kezdte az MHH Team idei szezonját, ami nem rossz eredmény, bár tőle egyértelműen győzelmeket várunk az idén. Nekünk most az a célunk, hogy Miskolcon a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, a többit pedig meglátjuk.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.