Krózser Subaru WRC-vel indul a magyar bajnokságban

A Budai Team Subaru Impreza WRC-jével áll rajthoz az Országos Ralibajnokságban Krózser Menyhért és két navigátora, Fodor Géza, valamint Papp György. Az MHH Rally Team versenyzője az Orfű Ralin próbálta ki először az autót, ami után már nem is nagyon volt kérdéses, hogy mivel szeretne versenyezni, így a tavalyi IRC-szereplés után az idén újra itthon láthatjuk.

Krozser1

„Sokat gondolkoztunk rajta, hogy milyen autóval és hol versenyezzünk az idén” – mondta Krózser Menyhért. „Tavaly az IRC kétkerékhajtású kupájában vettünk részt, és az ott szerzett tapasztalatokat az idén tudtuk volna igazán hasznosítani, így logikus lépés lett volna, ha az IRC-utód Európa-bajnokságon indulunk, ami az egész csapatunk számára komoly kihívást jelentett volna.”

krozser_bul_002 (Medium)

„Ugyanakkor szerettünk volna itthon is versenyezni, ezért még az orfűi verseny előtt kipróbáltam egy R4-es Mitsubishit, a versenyen pedig a Budai Team Subaru WRC-jét. Nagyon tetszett az autó, gyakorlatilag az első kilométerektől kezdve azon tudtunk dolgozni, hogy az én stílusomhoz állítsuk, és vasárnap estére már nem volt kérdés, hogy milyen autóval és hol szeretnénk indult. Pár napba még beletelt, hogy a támogatóinkkal is megállapodjunk, de ma már biztosan kijelenthetem, hogy a Budai Team Subaru Impreza WRC-jével indulunk a magyar bajnokságban.”

„Nincs rajtunk nyomás az eredménnyel kapcsolatban, és szerintem csak az első verseny után dől el, hogy milyen eredményt lehet elérni az autóval. Mi mindesetre nagyon motiváltak vagyunk és mindent el fogunk követni azért, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. Remélem, a közönség számára is örömet tudunk okozni vele, hogy egy ilyen technikát újra láthatnak a mezőnyben és a magyar ralisport újbóli felemelkedéséhez is hozzájárulhatunk.”

Krozser2

„Az idei év érdekessége lesz, hogy két navigátorral versenyzek felváltva. Fodor Gézával 2006 és 2010 között versenyeztünk együtt. Utána munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni a navigálást, de csapatvezetőként továbbra is segítette a munkámat, a magánéletben pedig az egyik legjobb barátom. Most a WRC őt is annyira felcsigázta, hogy pár versenyre beül navigálni. Tavalyi navigátorom, Papp György szintén megmarad, vele is fogok az idén versenyezni, amikor pedig nem az autóban ül, akkor a csapat munkáját segíti.”

„Az orfűi három gyorsasági szakasz csak arra volt elegendő, hogy belekóstoljunk az autó ízébe, így természetesen az Eger Rali előtt szeretnénk tesztelni és komolyan felkészülni az első versenyre.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.