Krózser Subaru WRC-vel indul a magyar bajnokságban

A Budai Team Subaru Impreza WRC-jével áll rajthoz az Országos Ralibajnokságban Krózser Menyhért és két navigátora, Fodor Géza, valamint Papp György. Az MHH Rally Team versenyzője az Orfű Ralin próbálta ki először az autót, ami után már nem is nagyon volt kérdéses, hogy mivel szeretne versenyezni, így a tavalyi IRC-szereplés után az idén újra itthon láthatjuk.

Krozser1

„Sokat gondolkoztunk rajta, hogy milyen autóval és hol versenyezzünk az idén” – mondta Krózser Menyhért. „Tavaly az IRC kétkerékhajtású kupájában vettünk részt, és az ott szerzett tapasztalatokat az idén tudtuk volna igazán hasznosítani, így logikus lépés lett volna, ha az IRC-utód Európa-bajnokságon indulunk, ami az egész csapatunk számára komoly kihívást jelentett volna.”

krozser_bul_002 (Medium)

„Ugyanakkor szerettünk volna itthon is versenyezni, ezért még az orfűi verseny előtt kipróbáltam egy R4-es Mitsubishit, a versenyen pedig a Budai Team Subaru WRC-jét. Nagyon tetszett az autó, gyakorlatilag az első kilométerektől kezdve azon tudtunk dolgozni, hogy az én stílusomhoz állítsuk, és vasárnap estére már nem volt kérdés, hogy milyen autóval és hol szeretnénk indult. Pár napba még beletelt, hogy a támogatóinkkal is megállapodjunk, de ma már biztosan kijelenthetem, hogy a Budai Team Subaru Impreza WRC-jével indulunk a magyar bajnokságban.”

„Nincs rajtunk nyomás az eredménnyel kapcsolatban, és szerintem csak az első verseny után dől el, hogy milyen eredményt lehet elérni az autóval. Mi mindesetre nagyon motiváltak vagyunk és mindent el fogunk követni azért, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. Remélem, a közönség számára is örömet tudunk okozni vele, hogy egy ilyen technikát újra láthatnak a mezőnyben és a magyar ralisport újbóli felemelkedéséhez is hozzájárulhatunk.”

Krozser2

„Az idei év érdekessége lesz, hogy két navigátorral versenyzek felváltva. Fodor Gézával 2006 és 2010 között versenyeztünk együtt. Utána munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni a navigálást, de csapatvezetőként továbbra is segítette a munkámat, a magánéletben pedig az egyik legjobb barátom. Most a WRC őt is annyira felcsigázta, hogy pár versenyre beül navigálni. Tavalyi navigátorom, Papp György szintén megmarad, vele is fogok az idén versenyezni, amikor pedig nem az autóban ül, akkor a csapat munkáját segíti.”

„Az orfűi három gyorsasági szakasz csak arra volt elegendő, hogy belekóstoljunk az autó ízébe, így természetesen az Eger Rali előtt szeretnénk tesztelni és komolyan felkészülni az első versenyre.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program