Krózser vezette a Miskolc Ralit

MHH Rally & Kart Team, Miskolc Rali (április 24-25.)

KrozserMiskolc01 (Large)

Kiválóan kezdte Krózser Menyhért és Buchholz János a Miskolc Ralit. A Mitsubishi Lancer Evo IX R4-essel megnyerték az első gyorsasági szakaszt és vezették a versenyt. Az MHH Rally & Kart Team párosát később két műszaki hiba is hátráltatta, ami után az abszolút hatodik helyezést szerezték meg.

KrozserMiskolc06 (Large)

„Sok problémánk volt, de nagyon örülök, hogy egyáltalán eljutottunk a célig” – mondta Krózser Menyhért. „Az első gyorsaságit megnyertük, de a kör végén dupla lengőkartörésünk volt. Ha az első gyorsaságin törik el, akkor nem jutottunk volna el a szervizparkig sem.”

KrozserMiskolc05 (Large)

„Ezután a négy S2000-es és R5-ös autó mögött az ötödik helyezés reális lehetett volna, amiért szoros versenyben voltunk, de az utolsó előtti gyorsaságin tönkrement a kuplungunk és az ötödik helyért már nem tudtunk megvívni, hatodikok lettünk.”

KrozserMiskolc04 (Large)

„Nem mondhatnám, hogy elégedett vagyok, aszfalton még gyorsulnom kell. A mezőny nagyon erős, de ettől jó a bajnokság, minden pozícióért kemény csata folyik. Nekünk a Miskolc Rali valahogy mindig nagyon munkás, most legalább célba értünk és pontokat szereztünk. A következő versenyeken ennél jobban fogok menni.”

KrozserMiskolc03 (Large)

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax