Krózser WRC-vel indul Orfűn

A Budai Team Subaru Impreza WRC-jével áll rajthoz Krózser Menyhért és Papp György március 10-én, az Orfű Ralin. Az MHH Rally Team párosa tesztelésre szánja a versenyt, melynek tapasztalatai alapján döntenek arról, hogy az idén milyen autóval és milyen bajnokságban induljanak.

„Tavaly R3-as autóval indultunk az IRC-n és sokat törtük a fejünket, hogy az idén milyen autóval és hol versenyezzünk” – mondta Krózser Menyhért. „Az IRC-utód Eb logikus döntés lenne, de mivel az idén újra értékelik a WRC-ket a magyar bajnokságban, kíváncsiak voltunk rá, hogy mit tudhat ma egy ilyen autó.”

„Az Orfű Ralit tesztelésre szánjuk. Az első gyorsaságin fogom először vezetni az autót. Elmehettünk volna egy privát tesztre is, de úgy gondolom, hogy egy autót versenykörülmények között lehet a legjobban kiismerni, arról nem is beszélve, hogy így a község számára is élményt okozhatunk és emelhetjük a verseny rangját.”

„Eredmény szempontjából nincs rajtunk nyomás, persze most is, mint mindig, nyerni szeretnénk, de most nem ez a legfontosabb. Tavaly három különböző R3-as autóval versenyeztem az IRC-n. A Mikulás és a Szilveszter Ralin kipróbáltam egy N-es Mitsubishit, a pénteki teszten pedig gurultam pár kört egy R4-es Mitsubishivel is. A vasárnapi verseny után a WRC-vel is lesz tapasztaltunk, így hamarosan el tudjuk dönteni, hogy milyen bajnokságban és milyen autóval versenyezzünk az idén.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax