Lassúsági szakasz

Megint lassúsági versennyel ért véget a Jordán Rali első napja. Az utolsó gyorsaságin az addig második helyezett Petter Solberg és a harmadik Dani Sordo is több mint fél percet veszített, hogy jobb rajtpozícióhoz jussanak péntekre. Ezzel az első hat helyből ötön történ változás, egyedül az első helyezett Jari-Matti Latvala őrizte meg helyét.

Az utolsó gyorsasági előtt még Latvala, Solberg, Sordo, Ogier, Loeb, Hirvonen volt a sorrend, ami egy szakasz alatt megváltozott és Latvala, Ogier, Loeb, Solberg, Hirvonen, Sordo lett, belőle. Ráadásul Sordónak még azt is megmondták a Citroën-csapatnál, hogy csak a Fordok mögött rajtolhat, Ogier-t pedig kitalálhatjuk, hogy szintén szándékosan tartották Loeb előtt, hogy ő takarítsa az utat. Ez a sorrend köszönőviszonyban sincs a verseny addigi alakulásával.

Korábban nem véletlenül fordították meg az első 15 rajtsorrendjét, hiszen akkor az első és a második nap végén is az állt az élen, aki a leggyorsabb volt. Tulajdonképpen az első napnak így annyi értelme van, mintha mindenki végiggurulna a pályákon, aztán egy kártyaasztalnál lefeketepétereznék a rajtsorrendet.

Mondhatjuk, hogy ez is része a ralinak, de hát a csütörtöki utolsó szakaszt is úgy hívták, hogy GYORSASÁGI és nem lassúsági szakasz, és bármennyire is része az autósportnak a taktika, azért nem annak kellene eldönteni a versenyt, hogy ki tud szándékosan lassabban menni, mert ezzel csak nevetségessé teszik a sportot.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program