Latvala nyerte a Finn Ralit

Pályafutása egyik legnagyobb sikerét elérve Jari-Matti Latvala nyerte a Finn Ralit, a Citroën két gyári versenyzője, Sébastien Ogier és Sébastien Loeb előtt.

A 25 éves finn versenyző ezzel megdöntötte Markku Alen rekordját, és ő lett a hazai futama legfiatalabb győztese.

„Ez egy olyan álom volt, amire még nem is mertem volna gondolni” – mondta Latvala a győzelemrő. „Egész kicsi korom óta arról álmodtam, hogy egyszer megnyerem a Finn Ralit. A szurkolók fantasztikusak voltak, és a saját honfitársaim előtt nyertem. Ez egyszerűen hitetlen számomra.”

„Nagyszerű dolog a legfiatalabb Finn Rali győztesnek lenni. Loeb minden rekordot besöpört, így legalább nekem is maradt egy kevés.”

Latvala a hetedik szakaszon vette át a vezetést Petter Solbergtől, de egészen az utolsó előtti gyorsaságiig komoly nyomás alatt tartotta a két Citroënes. Latvala azonban ellenállt és még azzal a teherrel is megküzdött, hogy Hirvonen kiesése után ő maradt az egyetlen gyári Ford versenyző.

Remekül sikerült Sébastien Ogier bemutatkozása a Citroën gyári csapatában, hiszen ezúttal is megverte Sébastien Loeböt és a második helyen végzett. Ogier ezzel mind a három legutóbbi murvás versenyen legyőzte Loeböt.

A hatszoros világbajnoknak nem volt sietnie valója. A Finn Rali nem az ő versenye, ráadásul pénteken megrongálta C4 WRC-je első lökhárítóját, ami miatt vezethetetlen volt az autója. Ez után nem kockáztatott, és bejött harmadiknak, de még így is toronymagasan, 48 pont előnnyel vezeti a vb-t.

Az első napon még vezető Petter Solberg nem tudott többet kicsavarni privát Citroënjéből és végül a negyedik helyen végzett, megelőzve a Citroën Junior versenyzőjét, Dani Sordót.

Matthew Wilson, a Stobart–Forddal lett a hatodik, Mads Ostberg pedig a hetedik helyre hozta Subaru WRC-jét, miután az első napon sok időt veszített egy eltört felnivel.

Az egy futamra visszatért Juha Kankkunen remekül helytállt és a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

Kimi Räikkönen a verseny második napján csúszott árokba, ahol tíz percet töltött, így végül csak a 24. helyen ért célba.

A Szuper–2000-esek versenyében hármas Skoda győzelem született, az IRC élmenő, Juho Hänninen volt a leggyorsabb, PG Andersson és Patrik Sandell előtt.

A világbajnokságot Loeb vezeti 166 ponttal. Ogier a második 118-cal, Latvala pedig a harmadik 105-tel.

A gyártók versenyében a Citroën tovább növelte előnyét, és 265 ponttal áll az élen a 210 pontos Ford és a 145 pontos Citroën Junior Team előtt.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax