Leitold: Csavar, hangosítás, de élvezetes verseny

A D korcsoport második helyén végzett Leitold Károly és Bazsó Ildikó a Budapest Rallye Historic mezőnyében. A versenyt nagyon élvezték, ám a táv felénél, a szervizpark bejárata előtt alaposan rájuk ijesztett a Fiat 131 Abarth, a második körben pedig a hangosításuk ment el egy gyorsaságin, ám a problémát megoldották, és ugyanolyan időt autóztak, mint előtte hangosítással.

LeitoldBudapest

„Nagyon jó verseny volt, pörgős, igazi raligyorsaságikkal” – mondta Leitold Károly. „Az első két pálya a Fiatnak nem kedvezett annyira, a szűk, kihordásos út nem a hátsókerék-hajtás kedvence, de Lábatlan abszolút a miénk volt.

Az első kör végén, a szervizpark bejárata előtt kiesett egy csavar a befecskendezőnkből, amit nem értek, mert nemcsak hogy meg volt húzva, de még be is ragasztottuk. Először megijedtünk, hogy nagyobb a baj, de ahogy elkezdtük szétbontani, mondták a fiúk, hogy álljunk meg, megvan a hiba. Pillanatok alatt orvosoltuk és késés nélkül tudtuk folytatni a versenyt. Nagy szerencsénk volt, hogy pont a szervizpark előtt történt.

Ezt leszámítva az autó hibátlanul működött. A futóművünkkel nem vagyok teljesen elégedett, a Mecsek Rallye-ra ezen fogunk fejleszteni.”

LeitoldBudapest1

„A második körben ért minket egy kisebb meglepetés, amikor elment a hangosítás” – veszi át a szót Bazsó Ildikó, navigátor. „Gyorsan rögtönöznöm kellett, és mivel a kiabálás nem sokat ér ebben az autóban, kézzel mutogattam végig, jobb vagy bal kanyar jön és hogy milyen erősségű. Egész jól sikerült, mert ugyanolyan időt futottunk, mint az előző körben. Mondtam is Karcsinak, hogy legközelebb kihúzom a hangosítást, és máskor is így megyünk.

Az idén ez volt az első versenyünk, így picit kiestünk a gyakorlatból. Vácon ugyan mentünk egy fél gyorsaságit, de ott sajnos a technika ördöge közbeszólt, és nem értünk célba, de most egy kicsit visszarázódtunk és még jobban rákészülünk a Mecsek Rallye-ra.”

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program