Leitold: Csavar, hangosítás, de élvezetes verseny

A D korcsoport második helyén végzett Leitold Károly és Bazsó Ildikó a Budapest Rallye Historic mezőnyében. A versenyt nagyon élvezték, ám a táv felénél, a szervizpark bejárata előtt alaposan rájuk ijesztett a Fiat 131 Abarth, a második körben pedig a hangosításuk ment el egy gyorsaságin, ám a problémát megoldották, és ugyanolyan időt autóztak, mint előtte hangosítással.

LeitoldBudapest

„Nagyon jó verseny volt, pörgős, igazi raligyorsaságikkal” – mondta Leitold Károly. „Az első két pálya a Fiatnak nem kedvezett annyira, a szűk, kihordásos út nem a hátsókerék-hajtás kedvence, de Lábatlan abszolút a miénk volt.

Az első kör végén, a szervizpark bejárata előtt kiesett egy csavar a befecskendezőnkből, amit nem értek, mert nemcsak hogy meg volt húzva, de még be is ragasztottuk. Először megijedtünk, hogy nagyobb a baj, de ahogy elkezdtük szétbontani, mondták a fiúk, hogy álljunk meg, megvan a hiba. Pillanatok alatt orvosoltuk és késés nélkül tudtuk folytatni a versenyt. Nagy szerencsénk volt, hogy pont a szervizpark előtt történt.

Ezt leszámítva az autó hibátlanul működött. A futóművünkkel nem vagyok teljesen elégedett, a Mecsek Rallye-ra ezen fogunk fejleszteni.”

LeitoldBudapest1

„A második körben ért minket egy kisebb meglepetés, amikor elment a hangosítás” – veszi át a szót Bazsó Ildikó, navigátor. „Gyorsan rögtönöznöm kellett, és mivel a kiabálás nem sokat ér ebben az autóban, kézzel mutogattam végig, jobb vagy bal kanyar jön és hogy milyen erősségű. Egész jól sikerült, mert ugyanolyan időt futottunk, mint az előző körben. Mondtam is Karcsinak, hogy legközelebb kihúzom a hangosítást, és máskor is így megyünk.

Az idén ez volt az első versenyünk, így picit kiestünk a gyakorlatból. Vácon ugyan mentünk egy fél gyorsaságit, de ott sajnos a technika ördöge közbeszólt, és nem értünk célba, de most egy kicsit visszarázódtunk és még jobban rákészülünk a Mecsek Rallye-ra.”

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program