Leitold harcolni akar a harmadik helyért

A D korcsoport bajnoki harmadik helyezése a tét Leitold Károly és Bazsó Ildikó számára a Mecsek Ralin. Ehhez elegendő lenne a biztonságos célba érkezés, Leitold azonban mégis jobban szeretné, ha harcolhatna, mert a sétakocsikázás nem az ő műfaja. Természetesen a Fiat 131 Abarth-tal a nemzetközi mezőnyben is szeretnének megmérettetni, hiszen két éve indultak utoljára külföldi Eb-futamon.

LeitoldBudapest

„Az autó nagyon jó, bár ezt inkább akkor kellene mondanom, ha már egy sikeres célba érés után hazajöttünk” – mondta Leitold Károly. „Egy kicsit most is fejlesztettünk, mert egy ilyen versenyautó sosem készül el. A tréninggel is megvagyunk, még egyszer végiggurulunk majd a pályákon, hogy mindent leellenőrizzünk.

A verseny egyik legnagyobb nehézségét szerintem nem is az éjszakai gyorsaságik jelentik, hanem, hogy esett az eső, és sok a lehullott levél az úton, ami nagyon kiszámíthatatlanná, csúszóssá teszi a pályákat. Én jobban szeretek száraz, tiszta pályán menni, de ilyen a rali, ott kell menni, ahol mondják.

Leitold (Large)

Örülök, hogy Pécsen versenyezhetünk, hiszen ide úgy jövünk, mintha hazamennénk. Sajnos az Eb-mezőny nem olyan nagy, mint szokott lenni, de azért így is mindig kihívás neves külföldi pilótákkal összemérni magunkat. Két éve mentem utoljára külföldi Eb-futamon, úgyhogy jó lesz egy kis visszajelzés.

A magyar bajnokságban, ha célba érünk, akkor már megvan a D csoport bajnoki címe, ezért nagyon okosan kell mennünk. Én azonban nem vagyok az a fajta, aki csak végigkocsikázik és örül, ha a kezébe nyomnak egy kupát. Ennek csak akkor van értelme, ha megharcoltunk érte, ha megharcoltunk a pályával, a technikával és magunkkal is, úgyhogy nem fogunk cammogni.”

 

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax