Leitold harcolni akar a harmadik helyért

A D korcsoport bajnoki harmadik helyezése a tét Leitold Károly és Bazsó Ildikó számára a Mecsek Ralin. Ehhez elegendő lenne a biztonságos célba érkezés, Leitold azonban mégis jobban szeretné, ha harcolhatna, mert a sétakocsikázás nem az ő műfaja. Természetesen a Fiat 131 Abarth-tal a nemzetközi mezőnyben is szeretnének megmérettetni, hiszen két éve indultak utoljára külföldi Eb-futamon.

LeitoldBudapest

„Az autó nagyon jó, bár ezt inkább akkor kellene mondanom, ha már egy sikeres célba érés után hazajöttünk” – mondta Leitold Károly. „Egy kicsit most is fejlesztettünk, mert egy ilyen versenyautó sosem készül el. A tréninggel is megvagyunk, még egyszer végiggurulunk majd a pályákon, hogy mindent leellenőrizzünk.

A verseny egyik legnagyobb nehézségét szerintem nem is az éjszakai gyorsaságik jelentik, hanem, hogy esett az eső, és sok a lehullott levél az úton, ami nagyon kiszámíthatatlanná, csúszóssá teszi a pályákat. Én jobban szeretek száraz, tiszta pályán menni, de ilyen a rali, ott kell menni, ahol mondják.

Leitold (Large)

Örülök, hogy Pécsen versenyezhetünk, hiszen ide úgy jövünk, mintha hazamennénk. Sajnos az Eb-mezőny nem olyan nagy, mint szokott lenni, de azért így is mindig kihívás neves külföldi pilótákkal összemérni magunkat. Két éve mentem utoljára külföldi Eb-futamon, úgyhogy jó lesz egy kis visszajelzés.

A magyar bajnokságban, ha célba érünk, akkor már megvan a D csoport bajnoki címe, ezért nagyon okosan kell mennünk. Én azonban nem vagyok az a fajta, aki csak végigkocsikázik és örül, ha a kezébe nyomnak egy kupát. Ennek csak akkor van értelme, ha megharcoltunk érte, ha megharcoltunk a pályával, a technikával és magunkkal is, úgyhogy nem fogunk cammogni.”

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program