Leitold újra nekivág az Eb-nek

Újult erővel vág neki Leitold Károly és Bazsó Ildikó a Historic Rali-Európa-bajnokságnak, amelyen tavaly a D csoport bajnokságában a versenyzők között a negyedik, a navigátorok között pedig a harmadik helyet szerezték meg. Az idei szezonra alapos felújításon esett át a Fiat 131 Abarth, amellyel most is az év végi dobogó a céljuk. A szezont a Sanremo Ralin kezdik, április 6–10-e között.

LeitoldLahti201501

Leitold Károly: – Brutálisan jó lett az autónk, de a Fiat már csak ilyen, mindig brutálisan jó, aztán nem tudjuk, hogy mi lesz a vége. Az idén bizakodó vagyok, mert barátaink révén több alkatrészt is Angliából rendeltünk, remélem, hogy ezáltal megbízhatóbb lesz az autó. 300 km-t tesztelünk otthon vele, ami lehet, kijött rajta.

A Sanremo Ralit nagyon szeretjük, olyan, mintha haza jönnénk, a Fiatnak is szinte hazai pálya. Nagyon jó ellenfelek vannak, nem csak a csoportunkban, hanem abszolútban is, úgyhogy komoly megmérettetés lesz a verseny, nagyon bízom benne, hogy sikerül célba érnünk.

Bazsó Ildikó: – Sokszor voltam már a Sanremo Ralin, eleinte csak nézőként, tavaly pedig indultunk is. Tetszenek a pályák, jó a hangulat, az olaszok imádják a Fiatot, úgyhogy mindig nagyon jól érezzük magunkat. Remélem, hogy a versenyen is olyan jól sikerül, mint a pályabejáráson és egy igazán jó eredménnyel térhetünk haza.

Historic Rali-Európa-bajnokság 2016

 • március 11–12. 64. Rally Costa Brava
 • április 6–10. 31° Sanremo Rally Storico
 • április 28–30. 25. Historic Vltava Rallye
 • május 25–29. 15th Historic Acropolis Rally
 • június 9–10. 8. Rallye Asturias Historico
 • június 23–25. Ypres Historic Rally
 • július 15–17. Auto 24 Rally Estonia
 • augusztus 4–6. Lahti Historic Rally
 • augusztus 25–27. 21. Rally Alpi Orientali Historic
 • szeptember 15–17. XXVIII Rally Elba Storico
 • október 7–9. 50. Mecsek Rallye
Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program