Levi kalandjai a Hungaroringen

Akár dobogóra is állhatott volna Losonczy Levente, az ESET V4 Clio Kupa szezonzáróján, ám egy kicsit türelmetlen lekörözéssel megfosztotta magát a második helytől, így két ötödik helyezést szerzett. A négy fordulós bajnokságban pedig annak ellenére, hogy a brnói hétvégét a vírushelyzet miatt ki kellett hagynia, az ötödik helyen végzett. Az eredménynél azonban sokkal fontosabb volt a rengeteg tapasztalat, amit a hazai pályán szerzett.

„Nagyon megerősödött a mezőny tavalyhoz képest – mondta az MHH Kart Team versenyzője. – Az időmérőn egyéni körrekordot futottam a Hungaroringen, ami az ötödik rajthelyre volt elég. Az autó talán most volt az idén a legversenyképesebb. Csütörtökön sikerült egy hajtás problémát megoldani, valószínűleg ez is javított rajta.

Az első futamon jól kaptam el a rajtot, és a negyedik–ötödik helyért harcoltam. A kettes kanyarban azonban meglöktek hátulról, keresztbe állt a Clio, amit vissza tudtam hozni, de sok másodpercet veszítettem vele. Az ötödik helyezettet az utolsó körben sikerült visszaelőznöm.

A második futamban esett az eső, itt már a rajtnál sikerült egy pozíciót javítani. Utána feljöttem egészen a második helyre. Próbáltam az elsőt utolérni, de nem tudtam csökkenteni a hátrányomat. Az utolsó előtti körben, a Mansell-kanyarban kicsit türelmetlenül akartam lekörözni egy jóval lassabb, Mazda kupás autót, összeütköztünk, megcsúszott az autóm hátulja, és a bukótérben lefulladtam. Visszaestem a hetedik helyre, ahonnan kettőt előzve jöttem fel az ötödikre.

Sajnálom ezt a futamot, mert meglehetett volna az idei első dobogóm, de ebből is tanultam, legközelebb türelmesebb leszek.

Nagyon pozitívan értékelem a hétvégét, sokat fejlődtem vezetéstechnikában is és az autó beállításában is. Ezt kell jövőre folytatni.

A Clio kupás szezonunk elég rövid volt, a négy versenyből csak háromszor tudtam rajthoz állni, de ez igaz a mezőny nagy részére. Grobnikban meglehetett volna a dobogó, a Slovakia Ringet én rontottam el azzal, hogy az edzésen falnak ütköztem, de mindez a fejlődési folyamat része. Ebben a mezőnyben az ötödik hely jó eredménynek számít.

Szeretném megköszönni az autót biztosító Zsille Motorsportnak valamint Váradi Attilának, Hatvani Bálintnak, Zsigrai Tamásnak, Villás Zsoltnak, Somogyi Lórántnak és Bogdán Miklósnak az egész éves munkáját. Remélem, hogy jövőre több versenyünk lesz, és még jobb eredményt fogunk közösen elérni.“

Eredmények, Losonczy Levente, ESET V4 Renault Clio Kupa, Hungaroring

2. futam: 5.
1. futam: 5.
Időmérő: 5.
Résztvevők: 8

ESET V4 Renault Clio Kupa 2020-as végeredménye

1. Tomas Pekar 190
2. Adam Rzepecki 102
3. Pawel Wysmyk 90
4. Tomasz Rzepecki 77
5. Mark Mramor 56
6. Losonczy Levente 56
7. Jonas Karklys 46
8. Miha Primozic 30
9. Andrea Tronconi 24
10. Zoran Poglajen 23
11. Alliyyah Koloc 20
12. Sandi Jeram 18
13. Thomas Fischer 16
14. Richard Meixner 16
15. Alfred Fischer 8
16. Igor Tomljanovc 4
17. Yasmeen Koloc 3

ESET V4 Renault Clio Kupa 2020-as versenynaptára

július 25–26. Grobnik (Horvátország)
augusztus 22–23. Slovakia Ring (Szlovákia)
szeptember 5–6. Brno (Csehország)
október 24–25. Hungaroring (Magyarország)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House, Solenal Organic Disinfection

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program