Loeb csak az íze kedvéért – Catalunya Rali 2. nap

Sébastien Loeb már 44 másodperc előnnyel vezeti a Catalunya Ralit, amelynek a mai második szakaszán Sébastien Ogier szalagkorlátnak ütközött és miután 15 percet veszített a gyorsaságin, a második helyét is elbukta.

Petter Solberg pénteki jó formáját tartva a második, míg Dani Sordo szombaton szárnyalt és a harmadik helyen áll. Ezzel újra sima Citroën hármas győzelemnek néz ki a verseny.

Loeb számára már semmi tétje nincs a Catalunya Ralinak, hiszen a világbajnoki címet a Francia Ralin megnyerte, és ha a mai aszfaltos szakaszokon egy kicsit lazított volna, akkor is simán vezetne. De ő a szombati hat gyorsaságiból négyet megnyert, csak a rali íze kedvéért és megint akkora előnnyel vezet, hogy vasárnap még egy kávészünet is belefér neki a négy gyorsasági valamelyikén.

Nagy vetélytársa, Sébastien Ogier a mai második szakaszon csapta szalagkorlátnak autóját, ami után még a pályán el kellett végeznie egy kisebb javítást és 15 percet veszítve a 17. helyre esett vissza, amiről a nap végére a 14.-re jött fel, de holnap jó adag szerencsére lenne szüksége a pontszerzéshez.

Dani Sordo viszont nagyon összekapta magát a gyári Citroënben és a hatodik helyről a harmadikra tornázta fel magát. Előbb a turbóproblémával küzdő Mikko Hirvonent előzte meg, majd a másik fordosnál Jari-Matti Latvalánál simán gyorsabb volt. Már éppen a második helyezett Petter Solberget akarta becserkészni, amikor a norvég egy szakaszgyőzelemmel koppintott a spanyol orrára és 16 másodperc előnnyel megtartotta a második helyét.

A három Citroënt nem kevesebb, mint hét Ford követi. A két gyári versenyző, Latvala és Hirvonen a negyedik, ötödik, Matthew Wilson a hatodik, a magyar Turán Frigyes feljött a hetedik helyre, Henning Solberg a Szuper–2000-es Fiestával a nyolcadik, Khalid Al-Qassimi a kilencedik, míg a ma egy kisebb kicsúszást túlélt Ken Block a tizedik helyen áll.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.