Loeb meglepetésre az élen – Catalunya Rali 1. nap

Sébastien Loeb vezeti a Catalunya Ralit az első napi hat szakasz után. Sébastien Ogier a Citroën Junior csapat színeiben a második 3,8 másodperc hátránnyal, míg Jari-Matti Latvala a legjobb fordosként harmadik, közel húsz másodperccel lemaradva.

A verseny magyar résztvevője, a Turán–Zsiros páros a 11. helyen áll pályafutásuk első Ford Focus WRC-s versenyén.

Az idei Catalunya Rali különlegessége volt, hogy a szokásos aszfalt verseny helyett visszanyúltak a gyökerekhez és az első napot murván, a másodikat harmadikat pedig aszfalton rendezik. A mai murvás szakaszokon azonban több aszfaltos betét is volt, amelyet a versenyzőknek murva gumikkal kellett teljesíteni. Ez többeknek is problémát okozott.

Sébastien Loeb mint világbajnok, elsőként rajtolt Citroën C4 WRC-jével, ami elvileg hátrányt jelentett volna a murvás pályákon, de a nedves talaj ezt kiegyenlítette. A napi hat szakaszból hármat megnyert és ha csak egy hajszállal is, de az élen zárta az első napot.

Legnagyobb riválisa Sébastien Ogier volt, aki ugyan csak egy gyorsaságit nyert, de azon 8,5 másodpercet adott Loebnek, és szorosan honfitársa mögött várhatja a második napi folytatást.

Jari-Matti Latvala az utolsó szakaszon ütötte meg felnijét és veszített vele pár másodpercet, de a harmadik helyen így is ő a legjobb fordos. Csapattársa, Mikko Hirvonen folytatta gyenge szereplését, amit tetőzött azzal, hogy az egyik szakaszon a fékeit is elégette. Így csak az ötödik helyen áll.

Az első gyorsaságin veszített húsz másodpercet Petter Solberg, miután nem találta a ravasz pályán a tapadást. A többi öt gyorsaságiból viszont kettőt megnyert, és ha az első szakaszon elveszített idejét nem számítanánk, akkor a második helyen állna. Így viszont a két Ford között a negyedik.

A legnagyobb csalódást Dani Sordo keltette, aki a rajt előtt még a verseny nagy esélyesének számított, ám neki is gondjai voltak a tapadással és 54 másodperc hátránnyal a hatodik helyen áll.

Sordo után nagy törés következik, a hetedik helyezett Matthew Wilson már több mint két perccel van lemaradva. Őt követi Federico Villagra, Ken Block, Henning Solberg a Szuper–2000-es Forddal és a 11. helyen Turán Frigyes.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.