Loeb meglepetésre az élen – Catalunya Rali 1. nap

Sébastien Loeb vezeti a Catalunya Ralit az első napi hat szakasz után. Sébastien Ogier a Citroën Junior csapat színeiben a második 3,8 másodperc hátránnyal, míg Jari-Matti Latvala a legjobb fordosként harmadik, közel húsz másodperccel lemaradva.

A verseny magyar résztvevője, a Turán–Zsiros páros a 11. helyen áll pályafutásuk első Ford Focus WRC-s versenyén.

Az idei Catalunya Rali különlegessége volt, hogy a szokásos aszfalt verseny helyett visszanyúltak a gyökerekhez és az első napot murván, a másodikat harmadikat pedig aszfalton rendezik. A mai murvás szakaszokon azonban több aszfaltos betét is volt, amelyet a versenyzőknek murva gumikkal kellett teljesíteni. Ez többeknek is problémát okozott.

Sébastien Loeb mint világbajnok, elsőként rajtolt Citroën C4 WRC-jével, ami elvileg hátrányt jelentett volna a murvás pályákon, de a nedves talaj ezt kiegyenlítette. A napi hat szakaszból hármat megnyert és ha csak egy hajszállal is, de az élen zárta az első napot.

Legnagyobb riválisa Sébastien Ogier volt, aki ugyan csak egy gyorsaságit nyert, de azon 8,5 másodpercet adott Loebnek, és szorosan honfitársa mögött várhatja a második napi folytatást.

Jari-Matti Latvala az utolsó szakaszon ütötte meg felnijét és veszített vele pár másodpercet, de a harmadik helyen így is ő a legjobb fordos. Csapattársa, Mikko Hirvonen folytatta gyenge szereplését, amit tetőzött azzal, hogy az egyik szakaszon a fékeit is elégette. Így csak az ötödik helyen áll.

Az első gyorsaságin veszített húsz másodpercet Petter Solberg, miután nem találta a ravasz pályán a tapadást. A többi öt gyorsaságiból viszont kettőt megnyert, és ha az első szakaszon elveszített idejét nem számítanánk, akkor a második helyen állna. Így viszont a két Ford között a negyedik.

A legnagyobb csalódást Dani Sordo keltette, aki a rajt előtt még a verseny nagy esélyesének számított, ám neki is gondjai voltak a tapadással és 54 másodperc hátránnyal a hatodik helyen áll.

Sordo után nagy törés következik, a hetedik helyezett Matthew Wilson már több mint két perccel van lemaradva. Őt követi Federico Villagra, Ken Block, Henning Solberg a Szuper–2000-es Forddal és a 11. helyen Turán Frigyes.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program