Losonczy Levente

Losonczy Levente az Aggressive Team Italia színeiben, Hyundaijal folytatja a TCR Eastern Europe sorozatban

Komoly mérföldkőhöz érkezett Losonczy Levente pályafutása, aki többéves sikeres gokartversenyzői, majd Renault Clio Kupás szereplés után idén váltott a túraautózás komolyabb szintjére, a TCR Eastern Europe sorozatra. Már az első versenyén megmutatta gyorsaságát, most pedig óriási lehetőséget kap azzal, hogy a tapasztalt olasz túraautó csapat, az Aggressive Team Italia színeiben egy Hyundai Elantra N TCR-rel bizonyíthat. Első közös versenyük az augusztus 20–21-ei Slovakia Ring-i TCR Eastern Europe futam lesz. 

A 19 éves Losonczy Levente neve nem ismeretlen a magyar autósport szurkolók körében, hiszen versenyzői pályafutása több mint egy évtizedre nyúlik vissza. Kilenc évesen kezdett gokartozni, és többek között olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint a 2019-es Rotax Max Grand Festival, senior győzelme. 

A gokartozást három év Renault Clio Kupa követte, amelyben az első szezonjában megszerezte első győzelmét. 

Fotó: Losonczy Levente

Idén váltott a TCR Eastern Europe sorozatra, és már az első futamon megmutatta a gyorsaságát. A bajnokság utolsó előtti hétvégéjén, augusztus 20–21-e között a Slovakia Ringen pedig hatalmas lehetőséget kap az Aggressive Team Italia csapat Hyundai Elantra N TCR versenyautójával. 

Fotó: Losonczy Levente

“Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen ikonikus csapattal versenyezhetek, mint az Aggressive Team Italia, és egy ilyen komoly technikával állhatok rajthoz, mint a Hyundai Elantra N TCR. Ez egyben hatalmas lehetőség is, amit szeretnék a legjobban kihasználni – mondta Losonczy Levente. – Nincsenek illúzióim a kihívás komolyságát illetően, a legnagyobb feladatom az új autóhoz való alkalmazkodás és a csapattal való szoros együttműködés kialakítása lesz. 

Célom, hogy már a Slovakia Ring-i hétvége kezdetétől fogva versenyképes legyek, de szintén fontos, hogy versenyről versenyre minél többet tanuljak és folyamatosan fejlődjek. 

Fotó: Losonczy Levente

Szeretném megköszönni az Aggressive Team Italianak és a szponzoraimnak, hogy bizalmat szavaztak nekem, valamint a szüleimnek és annak a rengeteg embernek, akik a pályafutásomat eddig segítették, hogy most elérkezhettem ehhez a mérföldkőhöz.“

Szintén izgalmas feladatként tekint a közös munkára az Aggressive Team Italia. A csapat több olasz bajnokság mellett a TCR Italyban és a TCR Europe-ban is bizonyított már, sikereiket pedig Losonczy Leventével is szeretnék gyarapítani.  

“Nagyon örülünk az új kihívásnak, hogy bemutatkozhatunk a TCR Eastern Europe-ban is – mondta Mauro Guastamacchia, az Aggressive Team Italia csapatvezetője. – Ez egy kiváló sorozat, ezért alig várjuk, hogy megmérethessük magunkat egy számunkra új környezetben. 

Fotó: Losonczy Levente

Örömmel üdvözöljük Leventét a csapatban, aki fiatal kora ellenére megmutatta, hogy nagy potenciállal rendelkezik, ami minden bizonnyal segít majd kiváló eredményeket elérni. 

Számunkra ez minden szempontból komoly próbatétel, éppen ezért szeretnénk a tapasztalatainkat a lehető legjobban felhasználni ebben az izgalmas, új együttműködésben.“

Losonczy Levente együttműködő partnerei: Pillango GmbH és OxxyGenum

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program