Losonczy Levente dobogóval zárta a Clio Kupát

Egy harmadik és egy ötödik helyezést szerzett Losonczy Levente, a Bohemia Clio Kupa záró hétvégéjén Brnóban. Ezzel a 12 futamos sorozatban összesen ötször állhatott dobogóra, a bajnokságban pedig két nagyon erős svéd és egy finn versenyző mögött a negyedik helyet szerezte meg. 

Az MHH Kart Team versenyzőjének nem volt könnyű dolga ezúttal sem, hiszen Brnoban sem ő, sem pedig csapata nem versenyzett még, így a rendkívül érdes és emiatt gumifaló MotoGP pályán nem volt tapasztalatuk. A verseny előtt egy tesztnapon tudtak résztvenni, amely elegendő volt a vonalvezetés megtanulására, de Brno így is nagyon speciális gumikezelést igényelt. 

„Az egyik legtechnikásabb és legnehezebb pályán zárult a bajnokság – mondta Losonczy Levente. – Az már a teszten is látszott, hogy új gumival az első és a második kör között négy tized másodperc van, később pedig egy vagy még több másodpercet is lassulnak a gumik.

Pénteken az időmérőn harmadik lettem, ami lehetett volna még jobb is, ha a gyors körömben nem hibázok kétszer. Egyszer két kerékkel lementem a murvára, ott sok elúszott, de a harmadik hely így is nagyon jó volt. A bajnokságot vezető Sandström indult a pole-pozícióból, csapattársam, Hatvani Bálint a másodikról, én a harmadikról. 

A verseny tétje a bajnoki harmadik hely volt. Ehhez négy ponttal kellett volna többet szereznem a finn Yuuso Panttilánál. Ő az időmérőn ötödik lett, így pénteken nagyon jól álltunk. 

Az első futam rajtjában sikerült megtartanom a pozíciómat. Sandström és Bálint mögött. A negyedik helyezettet leszakítottuk, viszont az első akkora tempót diktált, hogy nekem is nagyon kellett igyekeznem, így valószínűleg jobban elhasználtam a gumijaimat. Volt egy dupla sárga zászlós szakasz, amin mi jobban lelassítottunk, a mögöttünk jövő boly utolért és olyan gumifölényben volt Panttila, hogy megelőzött. A cél előtt Bálint elengedett, hogy minél több pontot tudjak szerezni, így lettem harmadik. 

A második futamon az ötödik helyről rajtoltam. Sokáig csatáztam Panttilával, egyszer össze is értünk, ami után jobbra húzott a kormányom. Így pedig már nem tudtam előrébb jutni és ötödiknek futottam be, ami a bajnokságban kilenc pont hátránnyal a negyedik helyet jelentette. 

Kicsit csalódott voltam, mert szerettem volna egy dobogós eredménnyel meghálálni a csapatunk egész éves munkáját, de így sem kell szégyenkeznünk. Egy nagyon erős mezőnyben lettem negyedik. Nagyon sokat tanultam és fejlődtem idén. A csapat is sok munkát tett a versenyzésbe és külön köszönet illeti Hatvani Bálintot, akitől nagyon sokat tanultam és amikor kellett, a versenyeken is segített. Megtiszteltetés volt egy ilyen kvalitású versenyzővel együtt dolgozni.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a versenyszezonunk véget ért. Tesztelni mindenképpen fogunk, de ha lesz lehetőség, akkor akár a Clióval, akár a gokarttal is szívesen indulnék még.“

Losonczy Levente, MHH Kart Team eredmények
V4 sorozat, Bohemia Clio Kupa, Brno (Csehország) 2021. szeptember 4–5.:

Időmérő: 3.
1. futam: 3.
2. futam: 5.

Bohemia Clio Kupa 2021 végeredménye: 

1. Filip Sandström 257 pont
2. Erik Bertilsson 180 pont
3. Yuuso Panttila 132 pont
4. Losonczy Levente 123 pont
5. Hatvani Bálint 112 pont
6. Miha Primozic 79 pont
7. Richard Meixner 77 pont
8. Sandi Jeram 44 pont
9. Yasmeen Koloc 35 pont
10. Pedrag Sainovic 31 pont

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.