Mads Östberg vezet – Svéd Rali első nap

Mads Östberg, a Stobart–Ford színeiben vezeti a rali világbajnokság szezonnyitó futamát, a Svéd Ralit az első nap után. Mikko Hirvonen a második a gyári Forddal, míg Petter Solberg a harmadik egy privát Citroën DS3 WRC-vel.

Hóesés fogadta a mezőnyt a Svéd Rali első napjának reggelén, amely miatt a rajt előtt le kellett kotorni a pályákat. Ennek ellenére is maradt friss hó a gyorsaságikon, így az elsőnek rajtolók takaríthattak. A legnagyobb hátrányban Loeb volt, aki emiatt 2 perc 48 másodperc hátránnyal csak a kilencedik helyen zárta a napot.

Brillírozott viszont a Stobart–Ford versenyzője Mads Östberg, aki pénteki első négy gyorsasági szakaszt zsinórban nyerte és az ötödik gyorsasági után már 32 másodperc előnnyel vezetett. A nap végére visszavett ugyan a tempóból, de így is megtartott előnyéből 14, 8 másodpercet.

A nap másik sztárja PG Andersson volt, aki a csütörtök esti prológ megnyerése után vezette a versenyt, de péntek reggel az első gyorsaságin a hófal megakasztotta autóját, és anélkül, hogy a privát színekben nevezett Ford teteje leért volna, dobott egy szaltót. Ez után két gyorsasági szakaszon is ő volt a leggyorsabb (mind a kétszer Östberggel azonos idővel), de egy defekttel megint sokat veszített és több mint négy perc hátránnyal a 12. helyen zárta a napot.

Östberg mögött Mikko Hirvonen áll a második helyen a gyári Ford Fiesta WRC-vel, ám a második rajpozíció szombatra jobbnak tűnik, így holnap könnyen átveheti a vezetést.

Petter Solberg 57,4 másodperc hátránnyal a harmadik, de így is magasan ő a legjobb citorënes a versenyen. A pénteki utolsó gyorsaságit megnyerő Jari-Matti Latvala a gyári Forddal a negyedik, Henning Solberg a Stobart–Forddal az ötödik, míg Sébastien Ogier a gyári Citroënnel a hatodik. A harmadik és a hatodik versenyző között azonban mindössze 26 másodperc van, így köztük szombaton nagy csata várható.

Némi meglepetésre két Szuper–2000-es Skodával Patrik Sandell és Eyvind Brynildsen állnak a hetedik, nyolcadik helyen. Loeb az említett okok miatt csak kilencedik, míg az Abu-Dzabi-csapat versenyzője Khalid Al-Qassimi a tizedik. Kimi Räikkönen egy defekt miatt veszítette el a pontszerző helyet és jelenleg a 11. helyen áll, a két szakaszt is nyerő PG Andersson előtt. Ken Block több mint hat perc hátránnyal csak a 18.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax