Már csak mi meg a németek nem látjuk

Kedden tartották a rali világbajnokság ünnepélyes megnyitóját, ami tulajdonképpen csak arra volt jó, hogy az FIA és a kereskedelmi jogok tulajdonosa, a North One Sport egy kicsit fényezzék a ralit.

Ez rendjén is van, sőt Jean Todt elnök úr, úgy tűnik, hogy komolyan veszi a munkáját és a ralit is szeretné vonzóbbá tenni mind a gyártók mind pedig a szurkolók számára. Ezt mutatja, hogy létrehozott egy Globális Rali Munkacsoportot, amiben többek között az IRC és a rali vb képviselői is jelen vannak, és közösen próbálják kitalálni, mitől lehet jobb a sport.

Az IRC népszerűségének növekedését ugye nem kell bemutatni, főleg a Monte-Carlo Rali után. De úgy tűnik, tavaly a rali vb is népszerűbb volt, mint korábban, hiszen a North One Sport adatai szerint 2009-ben 12%-kal többen látták a tévében a futamokat, mint az előző évben. A Wales Ralit pedig egyenesen 61 millióan követték a tévében.

A North One Sport több új televíziós szerződést is bejelentett, olasz, skandináv, francia, amerikai és közel-keleti csatornákkal. Hurrá! Az amerikaiak és az arabok is élvezhetik a rali vb-t!

Arról azonban nem szólt a hír, hogy az Eurosport nem újított szerződést így többek között a magyar szurkolók is rali vb nélkül maradnak. Legalábbis jelen állapot szerint. Egyszer már előfordult, hogy az utolsó utáni pillanatban mégis megköttetett a szerződés. De a rallye-magazin.de értesüléses szerint a német RTL sem hosszabbított szerződést, így a német szurkolók sem nézhetik a tévében rali vb-t.

Ezek után azt fölösleges is megemlíteni, hogy a North One Sport már a Svéd Ralitól kezdve élő közvetítést ígér a vb-ről, és hogy jövőre meg aztán olyan ultra-modern képeket és belsőkamerás felvételeket láthatunk, hogy csak na!

A Globális Rali Munkacsoport is kitalálhat mindenféle nyalánkságot, hogy tóduljanak az autógyárak és a közönség a ralipályákra, ha mindezt nem láthatjuk, olyan mintha ott sem lenne.

Úgyhogy először is tessék nekünk rali vb-t adni a tévében, és megígérjük, hogy lelkesen nézzük. Gyarapítva ezzel a sportág közönségét, és a nagyon fontos százalékokat.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program