Már csak mi meg a németek nem látjuk

Kedden tartották a rali világbajnokság ünnepélyes megnyitóját, ami tulajdonképpen csak arra volt jó, hogy az FIA és a kereskedelmi jogok tulajdonosa, a North One Sport egy kicsit fényezzék a ralit.

Ez rendjén is van, sőt Jean Todt elnök úr, úgy tűnik, hogy komolyan veszi a munkáját és a ralit is szeretné vonzóbbá tenni mind a gyártók mind pedig a szurkolók számára. Ezt mutatja, hogy létrehozott egy Globális Rali Munkacsoportot, amiben többek között az IRC és a rali vb képviselői is jelen vannak, és közösen próbálják kitalálni, mitől lehet jobb a sport.

Az IRC népszerűségének növekedését ugye nem kell bemutatni, főleg a Monte-Carlo Rali után. De úgy tűnik, tavaly a rali vb is népszerűbb volt, mint korábban, hiszen a North One Sport adatai szerint 2009-ben 12%-kal többen látták a tévében a futamokat, mint az előző évben. A Wales Ralit pedig egyenesen 61 millióan követték a tévében.

A North One Sport több új televíziós szerződést is bejelentett, olasz, skandináv, francia, amerikai és közel-keleti csatornákkal. Hurrá! Az amerikaiak és az arabok is élvezhetik a rali vb-t!

Arról azonban nem szólt a hír, hogy az Eurosport nem újított szerződést így többek között a magyar szurkolók is rali vb nélkül maradnak. Legalábbis jelen állapot szerint. Egyszer már előfordult, hogy az utolsó utáni pillanatban mégis megköttetett a szerződés. De a rallye-magazin.de értesüléses szerint a német RTL sem hosszabbított szerződést, így a német szurkolók sem nézhetik a tévében rali vb-t.

Ezek után azt fölösleges is megemlíteni, hogy a North One Sport már a Svéd Ralitól kezdve élő közvetítést ígér a vb-ről, és hogy jövőre meg aztán olyan ultra-modern képeket és belsőkamerás felvételeket láthatunk, hogy csak na!

A Globális Rali Munkacsoport is kitalálhat mindenféle nyalánkságot, hogy tóduljanak az autógyárak és a közönség a ralipályákra, ha mindezt nem láthatjuk, olyan mintha ott sem lenne.

Úgyhogy először is tessék nekünk rali vb-t adni a tévében, és megígérjük, hogy lelkesen nézzük. Gyarapítva ezzel a sportág közönségét, és a nagyon fontos százalékokat.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax