Maricsek báránybőrbe bújt farkassal támad

Evo III-as karosszériába csomagolt Evo IX-es technikával áll rajthoz Maricsek Miklós és Rubóczky Attila a Salgó–Gemer Ralin. A páros most indul először a K-Tech Motorsport autójával, amellyel a nem titkolt céljuk, hogy hamarosan az S csoport élén végezzenek.

„Ez lesz az első fellépésünk a Mitsubishi Lancer Evo III Extrémmel” – mondta Maricsek Miklós. „Kíváncsian várom milyen lesz az autó. Eddig csak a III. Örömautózáson menetem vele a Hungaroringen, ott annyit tapasztaltam, hogy a sebességet nem érzem vele annyira, mint korábban a (Toyota Celica) GT–Fourban. De az az esemény nem a tesztről, hanem a gyerekek autóztatásáról szólt.”

„Az autónk a K-Tech Motorsporttól származik és egy igazi kuriózum a magyar bajnokságban, hiszen egy Evo III-as Mitsubishi karosszériájába Evo IX-es motort és hajtást szereltek. Gyakorlatilag, egy top N-es Evo IX-esnek felel meg, egyedül a 33 mm-es helyett 34 mm-es turbószűkítő miatt lenne A-s. Én úgy gondolom, hogy S csoportban az autó abszolút alkalmas arra, hogy nyerjünk vele.”

„Szerdán lesz egy tesztünk, de valószínűleg a verseny első fele is inkább az ismerkedéssel telik majd. Nem akarunk ajtóstól rontani a házba. A célunk teljesen egyértelmű: szeretnénk S csoportban nyerni, ha nem is mindjárt az első versenyünkön.”

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program