Matics abszolút ötödik lett a bajnokságban

Egy műszaki hiba ellenére is a 3-as géposztály ötödik, valamint az abszolút értékelés kilencedik helyét szerezte meg Matics Mihály és Zejda Viki Mitsubishi Lancer Evo IX-cel, a Mecsek Ralin. Ezzel az Országos Ralibajnokságban a 3-as géposztály harmadik helyén végeztek, abszolútban pedig az igen előkelő ötödik helyet szerezték meg.

49. Mecsek Rallye - Pécs
49. Mecsek Rallye – Pécs

„Elégedett is vagyok, meg nem is” – foglalta össze tömören Matics Mihály. „Elégedett vagyok, mert egy ilyen erős magyar bajnokságban, egy N-es Mitsubishivel az abszolút ötödik helyen végezni szerintem komoly eredmény.”

„A Mecsek Ralin elért eredményünkkel azonban egyáltalán nem vagyok elégedett. Tisztességgel felkészültünk, nagyon sokat teszteltünk a verseny előtt, a pályák feldolgozása is jól sikerült, de ezt nem tudtuk jó eredményre váltani.”

49. Mecsek Rallye - Pécs
49. Mecsek Rallye – Pécs

„Ha csak vízen kellett volna menni, akkor szerintem arra nagyon jó beállításunk lett volna, de a saras részekre vissza kellett állítanunk az autót. A verseny elején volt egy műszaki hibánk is. A prológtól kezdve időnként háromhengeres lett a motor, amit csak szombaton, a nap végére tudtunk megoldani.”

„A Mecsek Ralin mindig jó idő szokott lenni, ráadásul volt egy 28 kilométeres gyorsasági is, amelyen jobban felmelegszik a motor, ezért a melegebb versenyeken használt termosztáttal mentünk. Viszont az idő annyira hideg volt, hogy ezzel az olaj nem tudott kellőképpen felmelegedni, sűrűbb maradt a kelleténél és a hidrotőke kitámasztott.”

49. Mecsek Rallye - Pécs
49. Mecsek Rallye – Pécs

„A pályák most is nagyon jók voltak, de a rendezés szempontjából ez volt a legrosszabb Mecsek Ralim. Nagyon sok sár, iszaplé volt az úton, az autó alja úgy nézett ki, mint egy saras Veszprém Rali után. De ezzel nincs is baj, hiszen ilyen a rali, inkább a rendezők apró figyelmetlenségei bosszantottak.”

„A bajnokságnak vége van, de minden szurkolót megnyugtatok, látnak még minket az idén versenyautóban.”

49. Mecsek Rallye - Pécs
49. Mecsek Rallye – Pécs

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei: Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet, Combit, Frituspecial, Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., E-Vapor, Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK, Gasztransz Kft.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program