Matics az abszolút ötödik helyért hajt a Mecsek Ralin

Az Országos Ralibajnokság abszolút ötödik helyén áll Matics Mihály és Zejda Viki Mitsubishi Lancer Evo IX-essel, amelyet a szezonzáró Mecsek Ralin is szeretnének megtartani. A 3-as géposztályban tíz pont az előnyük, itt már egy stabil célba éréssel is bebiztosíthatnák a második helyet. Matics azonban szeretné stílusosan, jó eredménnyel zárni a szezont, amelyre minden esélye meg is van, hiszen két tesztversennyel, két meghívásos versennyel és egy igen komoly, száz kilométeres teszttel készült az idei utolsó ORB-futamra.

Kassa_rally_2015_011

„A 3-as géposztály bajnoki címe már sajnos nem lehet meg, de abszolút értékelésben az ötödik helyen állunk, ami ebben az erős magyar mezőnyben szerintem jó eredmény lenne. Ezt szeretnénk megtartani a Mecsek Rali után is” – mondta Matics Mihály.

„Nagyon alaposan készültünk fel a versenyre, nem is emlékszem rá, mikor tudtunk ennyit tesztelni, ennyit foglalkozni az autóval, mint most. A Kassa Rali utáni két hónapos szünetben két ralisprinten és két meghívásos versenyen álltam rajthoz. A két sprinten nagyon sokat léptünk előre a beállítások terén. Egy hete volt egy száz kilométeres tesztünk, az is hasznosnak bizonyult, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok rá, mennyire tudjuk mindezt eredményre váltani.

Kassa_rally_2015_003

A Mecsek Rali egyik nehézsége az időjárás lesz. Most úgy néz ki, hogy nem ússzuk meg eső nélkül. Én általában jobban szeretem, ha száraz, tiszta körülmények között tudunk versenyezni, de a kisvaszari sprinten és a teszten is esett az eső és számomra is meglepő, hogy milyen gyorsak voltunk vízen, úgyhogy most nagyon halkan azt mondanám, hogy nem bánnám, ha esne.”

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei: Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet, Combit, Frituspecial, Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., E-Vapor, Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK, Gasztransz Kft.

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.