Matics harcolni akar Kassán

Két versennyel az idei Országos Ralibajnokság vége előtt még teljesen nyílt a 3-as kategória. Matics Mihály és Zejda Viki holtversenyben a második helyen állnak és matematikailag még akár a bajnoki címre is van esélyük, ezért komoly tétje van számukra a hétvégén zajló Kassa Ralinak.

Baranya Kupa 2015.
Baranya Kupa 2015.

„Még el tudtam volna viselni egy-két napot a felkészülésre. A belső kamerás felvételeket csak szerda délután kezdtem el nézni. Abból mindig lehet tanulni, de majd a pályabejárás után este bepótoljuk” – mondta Matics Mihály.

„A bajnokságban az első helyre inkább csak matematikai esélyünk van, a másodikon viszont holtversenyben állunk Rongóékkal (Rongits Attila). Azt szokták mondani, hogy ha nem vagy bajnok, akkor mindegy, hogy második vagy harmadik vagy. Ezzel én is egyetértek, de amíg van esély, küzdeni fogunk akár az első, akár a második helyért.”

Baranya Kupa 2015.
Baranya Kupa 2015.

Jó hír volt, hogy a felkészülési versenynek szánt Baranya Kupán elszabadult pillangószelep csavar végül a motorban maradt, nem ment keresztül a turbón, így csak a szelepeket kellett kicserélni a Mitsubishi Lancer Evo IX-esben.

„A Baranya Kupa után azt hittem, hogy kirepült a csavar a kipufogón, de végül megtaláltuk a szelep alatt. Ez nagy megkönnyebbülés volt, mert így a turbóban nem tudott kárt tenni, csak a szelepeket kellett kicserélni. A mérések alapján egy kicsit gyengébb lett a motorunk, de én ezt betudom annak, hogy melegben mértük.”

Matics két éve emlékezetesen nagyot esett Kassán, amikor a nézők murvát szórtak az útra. Egy ilyen esés mindenkiben nyomot hagy.

Baranya Kupa 2015.
Baranya Kupa 2015.

„Gondolhatod, hogy a pályabejárás alatt minden olyan kanyart meg fogok csillagozni, ami veszélyes lehet, ha a nézők murvát szórnának rá és biztos, hogy ezeken a helyeken rátartással fogok menni. De nagyon remélem, hogy mindenki tanult a két évvel ezelőtti esetből és ilyen felelőtlenség nem fog többet előfordulni.”

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei: Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet, Combit, Frituspecial, Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., E-Vapor, Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK

 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.