Matics keresztben repült a Mikulás Ralin

Tovább folytatta szárnyalását Matics Mihály és Zejda Viki a Mikulás Ralin, ahol a legjobb mitsubishis párosként az abszolút negyedik helyet szerezték meg – csak R5-ös és Szuper–2000-es autók végeztek előttük. Bár a verseny alapvetően a felszabadult, önfeledt autózásról szól, a mezőny eleje nagyon is komolyan veszi. Ide tartozott Matics is, aki a gumitesztelés közepette két igen meleg pillanatot is átélt.

matics_mikulas_d71a1190

„Jól sült el ez a verseny is – mosolygott Matics, aki a szezon második felében egyre jobban magára és a gumikra talált, szinte lehetetlen őt kibillenteni a hónapok óta tartó lendületéből. – A Mikulás Rali mindig arról szólt nekünk, hogy tét nélkül, felszabadultan autózzunk. Ez a felszabadultság azonban már megvolt a Mecsek és az Ózd Ralikon is, itt a Mikuláson pedig egy kicsit túlzásba is vittem.

matics_mikulas_mr_mikulas_rallye_2016_088

Az első körben kétszer is volt meleg pillanatunk, amikből könnyen lehetett volna totálkár. Itt próbáltam ki a Pirelli puha és eggyel keményebb gumiját. A puhával kezdtünk. Az egyik ugrató előtt még igazítani akartam a kocsin, hogy biztosan egyenesen ugorjon el, de a hátulja elúszott, sikerült kétszázzal kopp keresztben elugranunk és az út mellé esni. Bíztam benne, hogy nem akad le a küszöb semmiben. Szerencsénk volt, nem akadt le.

matics_mikulas_d71a1211

A másik egyértelműen az én hülyeségem volt. Egy balkanyarban, amit száraz körülmények között padlógázon lehet venni, a belső ív saras volt. Gondoltam, hogy akkor szélesebben fordulok, de láttam, hogy abból baj lesz, behúztam a sárba, az beledobott az út szélén lévő partoldalba, onnan meg leestünk az útról. Másodszorra is szerencsénk volt, hogy nem akadtunk le egy bombatölcsérben.

matics_mikulas_mr_mikulas_rallye_2016_102

Mind a két kalandot megúsztuk, időt sem sokat veszítettünk vele, de a bölcsőn és a váznyúlványon lesz munkám a következő hetekben. A második körre egy kicsit visszavettem a tempóból, nem akartam összehajtogatni az autót.

matics_mikulas_mr_mikulas_rallye_2016_103

Összességében jó verseny volt, nagyon jól éreztük magunkat. A negyedik hellyel abszolút elégedett vagyok, annak pedig nagyon örülök, hogy mi lettünk a legjobb N-esek.

Az idén még a Szilveszter Ralin szeretnénk indulni, addig nem kezdjük el a Mitsubishi szezon előtti felkészítést, aztán szeretnénk nekifutni a 2017-es évnek is.

matics_mikulas_d71a1185

Red Ribbon Team együttműködő partnerei: Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet Kft, Combit számítástechnikai Zrt., Frituspecial Kft., Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK, Gasztransz Kft., Garancia-Sped Kft.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax