Matics keresztben repült a Mikulás Ralin

Tovább folytatta szárnyalását Matics Mihály és Zejda Viki a Mikulás Ralin, ahol a legjobb mitsubishis párosként az abszolút negyedik helyet szerezték meg – csak R5-ös és Szuper–2000-es autók végeztek előttük. Bár a verseny alapvetően a felszabadult, önfeledt autózásról szól, a mezőny eleje nagyon is komolyan veszi. Ide tartozott Matics is, aki a gumitesztelés közepette két igen meleg pillanatot is átélt.

matics_mikulas_d71a1190

„Jól sült el ez a verseny is – mosolygott Matics, aki a szezon második felében egyre jobban magára és a gumikra talált, szinte lehetetlen őt kibillenteni a hónapok óta tartó lendületéből. – A Mikulás Rali mindig arról szólt nekünk, hogy tét nélkül, felszabadultan autózzunk. Ez a felszabadultság azonban már megvolt a Mecsek és az Ózd Ralikon is, itt a Mikuláson pedig egy kicsit túlzásba is vittem.

matics_mikulas_mr_mikulas_rallye_2016_088

Az első körben kétszer is volt meleg pillanatunk, amikből könnyen lehetett volna totálkár. Itt próbáltam ki a Pirelli puha és eggyel keményebb gumiját. A puhával kezdtünk. Az egyik ugrató előtt még igazítani akartam a kocsin, hogy biztosan egyenesen ugorjon el, de a hátulja elúszott, sikerült kétszázzal kopp keresztben elugranunk és az út mellé esni. Bíztam benne, hogy nem akad le a küszöb semmiben. Szerencsénk volt, nem akadt le.

matics_mikulas_d71a1211

A másik egyértelműen az én hülyeségem volt. Egy balkanyarban, amit száraz körülmények között padlógázon lehet venni, a belső ív saras volt. Gondoltam, hogy akkor szélesebben fordulok, de láttam, hogy abból baj lesz, behúztam a sárba, az beledobott az út szélén lévő partoldalba, onnan meg leestünk az útról. Másodszorra is szerencsénk volt, hogy nem akadtunk le egy bombatölcsérben.

matics_mikulas_mr_mikulas_rallye_2016_102

Mind a két kalandot megúsztuk, időt sem sokat veszítettünk vele, de a bölcsőn és a váznyúlványon lesz munkám a következő hetekben. A második körre egy kicsit visszavettem a tempóból, nem akartam összehajtogatni az autót.

matics_mikulas_mr_mikulas_rallye_2016_103

Összességében jó verseny volt, nagyon jól éreztük magunkat. A negyedik hellyel abszolút elégedett vagyok, annak pedig nagyon örülök, hogy mi lettünk a legjobb N-esek.

Az idén még a Szilveszter Ralin szeretnénk indulni, addig nem kezdjük el a Mitsubishi szezon előtti felkészítést, aztán szeretnénk nekifutni a 2017-es évnek is.

matics_mikulas_d71a1185

Red Ribbon Team együttműködő partnerei: Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet Kft, Combit számítástechnikai Zrt., Frituspecial Kft., Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK, Gasztransz Kft., Garancia-Sped Kft.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program